Taf bar: flash back στο παλιό Μοναστηράκι

Αρκεί να αντικρύσεις την παλιά ξύλινη πόρτα, στο στενό της Νορμανού 5, για να αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σ' ένα οίκημα ξεχασμένο από το χρόνο. Μπαίνεις και διακτινίζεσαι στο παρελθόν...

Taf bar: flash back στο παλιό Μοναστηράκι
Taf bar: flash back στο παλιό Μοναστηράκι - εικόνα 1

Η μεγάλη, σκεπασμένη εσωτερική αυλή με τα δέντρα, φιλοξενεί τον all day χώρο, με πολυάριθμα τραπέζια κι ένα πολύβουο νεανικό κοινό, σε πλήρη αντίθεση με τα άδεια, σιωπηλά δωμάτια που στέκουν περιμετρικά, με εμφανή τη φθορά του χρόνου, μάρτυρες της ιστορίας τους. Στον επάνω όροφο, το ξύλινο μπαλκόνι τρέχει κατά μήκος μιας ακόμα σειράς δωματίων, όπου φιλοξενούνται εκθέσεις, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις τέχνης της metamatic. Το ιδιόμορφο κτιρίο χτίστηκε το 1870, επί Όθωνα, για κρατητήριο και χρησιμοποιήθηκε μέχρι την Κατοχή για κατοικίες 13 οικογενειών. Η μοίρα του επιφύλαξε μια πιο ενδιαφέρουσα χρήση στην εποχή μας, να γίνει χώρος καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων... Και μια πιο χαρούμενη: ένα ζωντανό all day bar.

Taf bar: flash back στο παλιό Μοναστηράκι - εικόνα 2

Δεν μπορείς να μην φέρεις στο νού σου κάποιες εικόνες, ενώ ρουφάς τον καφέ σου ή απολαμβάνεις ένα κοκτέιλ σ' αυτό το ξεχασμένο από το χρόνο περιβάλλον. Μιλώντας για κοκτέιλ, ζητήστε το πρωτότυπο Judy in disguise, μια ενδιαφέρουσα μείξη μανταρινιού με νότες σοκολάτας και λεβάντας ή ένα Mandaray, για spicy τσιμπήματα, αίσθηση κίτρου και χιώτικου μανταρινιού. Και όσο ο καιρός είναι κρύος, ένα πλούσιο Hot Butteraki, με comfort αρώματα βουτύρου, πορτοκαλιού και γλυκών μπαχαρικών είναι ό,τι πρέπει…
Το Taf διεκδικεί σίγουρα τον τίτλο του πιο ενδιαφέροντος location για καφέ ή ποτό στην πόλη.

metamatic: taf Νορμανού 5 Μοναστηράκι τηλ. 210 3238757

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

29/04/2024

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.