Τα νέα του «A for Athens»

Ένας guest από τη Βηρυτό καταφτάνει την Πέμπτη 4/2, ενώ η λίστα-«μηχανή του χρόνου» κάνει μια στάση στη Νέα Ορλεάνη.

Τα νέα του «A for Athens»

Η θέα από την ταράτσα του «A for Athens» δεν σταματάει στην Ακρόπολη και το Θησείο. Μέσα από τα events και τη «Μηχανή του Χρόνου», τον θεματικό κατάλογο που ανανεώνεται διαρκώς, μπορεί να φτάσει μέχρι τη Βηρυτό ή ακόμη πιο μακριά, μέχρι τη Νέα Ορλεάνη!

Την Πέμπτη 4/2, ο Elie Kreidy από το «Central Station» της Βηρυτού δημιουργεί έναν one-off κατάλογο, χρησιμοποιώντας για τα ποτά υλικά από τις ανοιχτές αγορές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αυτός ο «καλός μας φίλος», όπως τον χαρακτηρίζει ο Θοδωρής Πύριλλος τού «A for Athens», είναι μαθητής του Jad Ballout, head bartender και ιδιοκτήτη του «Central Station», ενός boutique bar το οποίο ο Πύριλλος ξεχωρίζει για τις καινοτομίες και την ατμόσφαιρά του. Ο κατάλογος που θα δοκιμάσουμε μόνο την Πέμπτη, θα περιέχει σίγουρα το Café Blanca δημιουργία με την οποία ο Elie Kreidy έφτασε στους φιναλίστ του λιβανέζικου τελικού του φετινού Bacardi Legacy.

Τα νέα του «A for Athens» - εικόνα 1
Θοδωρής Πύριλλος

Μέχρι τις Απόκριες (δεν γίνεται και λίγο πιο μετά;), η «Μηχανή του Χρόνου» θα κάνει στάση στη Νέα Ορλεάνη του 1900. Από εκείνη την εποχή, ο Πύριλλος και η ομάδα του έχουν επιλέξει κλασικά cocktails και τα έχουν πειράξει αλλάζοντας τη βάση τους και εμπλουτίζοντάς τα με το jazz vibe της πόλης, στοιχεία της creole κουζίνας και… θρύλους για φαντάσματα. Αν, ας πούμε, έχετε δει το «American Horror Story: Coven», θα αναγνωρίσετε στο όνομα του Madame LaLaurie’s Fizz το χαρακτήρα που υποδυόταν η Kathy Bates – το cocktail είναι ένας συνδυασμός του Ramos Gin Fizz και του White Lady (να ’το και το φάντασμα), όπου ο αφρός δημιουργείται από σιρόπι από γάλα και όχι από αυγό.

Δύο cocktails σε ένα δοκιμάζεις στο The Big Easy Crusta, ένα Brandy Crusta με σιρόπι που περιέχει τα αρώματα του Vieux Carré, καθώς και στο Cocktail a la Louisiane, που συνδυάζει το Sazerac και το Manhattan. Όσο για το Café Brulot Diabolique έγινε το αγαπημένο μας όταν μας ζέστανε ένα κρύο βράδυ – αυτό το cocktail εφευρέθηκε στο εστιατόριο «Antoine’s» της Νέας Ορλεάνης και σερβίρεται ακόμη με μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία.

Δείτε τον Elie Kreidy να ετοιμάζει το Café Blanca, ένα πάντρεμα του κουβανέζικου Mismo και του παραδοσιακού λιβανέζικου ροφήματος Café Blanc:

Περισσότερες πληροφορίες

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.