Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην εμβληματική οδό Αναπαύσεως, στην καρδιά του Μετς, ένα all day bar προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό, με το επίσης εμβληματικό και γεμάτο συμβολισμούς όνομα, “Κάιν”. 

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Κάιν ήταν αδελφός του Άβελ και πρωτότοκος γιος του Αδάμ και της Εύας. Σήμερα, στο Μέτς, σηματοδοτεί έναν όμορφο, ζεστό χώρο, που ξεχειλίζει από τη δημιουργικότητα μιας εμπνευσμένης αρχιτεκτόνισσας, τη ζωηράδα δύο νέων ανθρώπων, τη μυρωδιά φρεσκοαλεσμένου καφέ και τη σπιρτάδα εμπνευσμένων κοκτέιλς.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 1

Art deco φωτιστικά, σε συνδυασμό με vintage σιδερένια έπιπλα, ένα μεγάλο μαρμάρινο πάσο και προσεγμένα χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, εντείνουν τη ζεστή αίσθηση που αποπνέει. Στο χώρο δεσπόζει μία τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον γνωστό εικαστικό δρόμου Δημήτρη Ταξή, που αποτυπώνει τη μυθική διένεξη Κάιν και Άβελ. Τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, κάτω από τα μεγάλα δέντρα της οδού Αναπαύσεως, για τις καλές μέρες και τα ζεστά βράδια, δημιουργούν μια πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 2

Το Κάιν ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ, φυσικούς χυμούς, τοστ, κέικ (από τα γνωστά Cake), σπιτικό γλυκό του κουταλιού από τις πελοποννήσιες μητέρες των ιδιοκτητών, και συνεχίζει όλη την ημέρα, φτάνοντας έως το βράδυ, οπότε μετατρέπεται σε cocktail bar. Το γνωστό κοκτέιλ Negroni εδώ ονομάζεται… Nekroni και πειράζεται με την προσθήκη λικέρ αγκινάρας. Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Canadian Fig με σκούρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι. Επίσης, από τη λίστα ξεχωρίζουμε το Tommy`s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 3

Κάθε βράδυ τις μουσικές αναλαμβάνει dj, επιλέγοντας ροκ, φανκ, τζαζ, garage αλλά και επιλογές από άλλα είδη. Εμπνευστές του Κάιν, ο Βασίλης και ο Λεωνίδας, ο ένας γραφίστας και ο άλλος με εμπειρία στο χώρο (χρόνια υπεύθυνος σε γνωστό μπαρ της Αθήνας), έχουν καταφέρει να δομήσουν ένα χώρο με σοβαρές αξιώσεις να γίνει το επόμενο talk of the town της πόλης. Καταλυτικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση είχε η αρχιτέκτονας Άρτεμις Καμπέρη, η οποία, με την χρήση απλών υλικών και ευφάνταστων σχεδιαστικών παρεμβάσεων, έχει δημιουργήσει ένα χώρο ατμοσφαιρικό και λειτουργικό που δένει με αυτή την όμορφη γειτονιά της Αθήνας.

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, Τηλ.: 6979122931, 2109227616

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η μεγάλη στιγμή των μικρών ποτών;

Κομψή και συνειδητή ευ πίνειν λύση, εναλλακτική στο σφηνάκι, ευκαιρία περαιτέρω εξερεύνησης ενός μενού ή απλά μια ευχάριστη ανάπαυλα. Τα mini cocktails είναι εδώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.