«The Trap»: Παγιδευμένοι στο Σύνταγμα

Σε μια ξεχασμένη στοά, ένα έμπειρο team έχει δημιουργήσει ένα bistrot bar που βάζει retro classic χρώμα στις βόλτες μας στο κέντρο.

«The Trap»: Παγιδευμένοι στο Σύνταγμα

Αυτήν τη στοά όπου το «The Trap» (μας) υποδέχτηκε την καινούργια χρονιά, εύκολα την προσπερνάς κρυμμένη καθώς είναι πίσω από τη στάση του 24ωρου λεωφορείου για το αεροδρόμιο. Είχε, βέβαια, γνωρίσει μεγάλες δόξες στα ’60s, όταν εκεί μέσα στεγαζόταν το καμπαρέ «Κοπακαμπάνα», μοναδικός μάρτυρας του οποίου παραμένει η γκριζωπή είσοδος με τη σιδερένια λαβή σε σχήμα κουκουβάγιας. Κάποιος παρατηρητικός μπήκε στη στοά, ανακάλυψε έναν μικρό χώρο που είχε να χρησιμοποιηθεί χρόνια κι έφερε τους κατάλληλους ανθρώπους για να τον εκμεταλλευτούν: ο Γιάννης Σαμαράς και ο Γιάννης Αλεξόπουλος (επιστρέφοντας στο κέντρο), ο Δημήτρης Μπενάκης («Cinco») και o Στέφανος Δραγανιδάκης (από το «The Dalliance House» όπου είχε συνεργαστεί με τον Σαμαρά, και το «The Clumsies») δημιούργησαν εδώ το «The Trap», ένα bistrot bar που εκτός από το έμπειρο και έμπιστο team, διαθέτει το σπάνιο προνόμιο της απομόνωσης σε μία σταθερά busy περιοχή.

«The Trap»: Παγιδευμένοι στο Σύνταγμα - εικόνα 1

Στοιχεία παλιά (οι ζωγραφισμένες στο χέρι οροφές με τα γύψινα διακοσμητικά) και νέα (οι καναπέδες στα δεξιά της εισόδου, οι βιενέζικες καρέκλες, τα ξύλινα ερμάρια με τα ποτά κρεμασμένα ψηλά στους τοίχους, μια επιφάνεια με μοντέρνο καθρέφτη) συνδυάζονται ώστε να δημιουργήσουν ένα σκηνικό παλιού αστικού σαλονιού, που αισθάνεσαι αμέσως ότι θα σε φιλοξενεί απαράλλαχτος για τα (πολλά) επόμενα χρόνια. Και μόλις ανοίξει ο καιρός, οι λάτρεις του κέντρου θα αφουγκραζόμαστε τον παλμό και τη βοή του κρυμμένοι στην αποκλειστικής χρήσης στοά – ήδη μια «ανοιξιάτικη» βραδιά της περασμένης εβδομάδας, ο κόσμος είχε απλωθεί στον εξωτερικό χώρο.

«The Trap»: Παγιδευμένοι στο Σύνταγμα - εικόνα 2

Πρώτο δείγμα γραφής της μπάρας μία μικρή λίστα (που ενσωματώνει και το νέο trend του draught cocktail), με τουλάχιστον τέσσερα cocktails για τα οποία θα ερχόμαστε ξανά και ξανά: με ισορροπημένη φρουτένια ευωδία το America America (από το χυμό μανταρινιού, με Campari, κόκκινο πιπέρι και αφρώδη οίνο) και το Plumeria (από το ξύδι αρωματισμένο με φράουλα, με Beefeater, 3 Cents Mediterranean Tonic και βασιλικό)· το Yellow Submarine, με Beefeater, κουρκουμά, λεμόνι, λυκίσκο και τη διακριτική λιπαρότητα από το ψημένο κουκουνάρι· και το Cantarito, με τεκίλα Altos Reposado, cordial από αλάτι, λάιμ και την αγαπημένη μας 3 Cents Pink Grapefruit Soda. Σύντομα, η cocktail list θα πάρει την πλήρη και εκτεταμένη μορφή της, ενώ θα προστεθεί ένα μενού με τα basics ενός bistrot και εναλλασσόμενες εβδομαδιαίες προτάσεις.

The Trap, Όθωνος 10, 2103215561.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.