DJ Viton: «Είναι λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει εξαγώγιμη dance σκηνή!»

Με αφορμή την επίσκεψη του καταπληκτικού Len Faki (την Τρίτη 27/10 στο «Monastiraki Center») η «ψυχή» της Playground μας μιλά για τα σχέδια της ομάδας και την ελληνική σκηνή του clubbing.   

DJ Viton: «Είναι λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει εξαγώγιμη dance σκηνή!»

Την Τρίτη 27/10, η ομάδα Playground φέρνει στο «Monastiraki Center» έναν από τους καλύτερους techno DJs, τον Len Faki – μαζί του θα παίξει και ο –«εραστής» του βινιλίου και ονομαστός για τα μαραθώνια sets του– DSV1. Με αφορμή αυτό το techno party, ο έμπειρος DJ Viton, ιδρυτής της ομάδας, μας μιλάει για περασμένα επιτυχημένα projects όπως το Future Beats, το νέο club «Under», το track που μπορεί να «γκρεμίσει» μια αποθήκη στις 8 το πρωί, αλλά και τις δυνατότητες και τις «ασθένειες» της εγχώριας σκηνής του clubbing.

DJ Viton: «Είναι λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει εξαγώγιμη dance σκηνή!» - εικόνα 1
Η ομάδα Playground

Παρουσίασέ μου την ομάδα Playground.
Η Playground έχει στο roster της τους residents Jon Tsamis, Mar.P, V.Rox, Always Late, Antoni Bios και εμένα. Όλα τα παιδιά έχουν φοβερή εμπειρία στο χώρο, πάρα πολλές «ώρες» στα decks και μοιράζονται το ίδιο πάθος που έχω και εγώ με τη μουσική και την underground σκηνή. Νομίζω πως δεν χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις και συστάσεις!

Πώς ήταν μέχρι τώρα η χρονιά; Ποια είναι η καλύτερή σου ανάμνηση;
Το 2015 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα και τα projects μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όπως πάντα, από το 2005, ο στόχος της ομάδας Playground είναι να πρωτοπορούμε και να φέρνουμε πρώτοι τον νέο, τον φρέσκο ήχο και τα πλέον ανερχόμενα ονόματα που έχει να επιδείξει η underground dance σκηνή. Φέτος φέραμε για πρώτη φορά στην Αθήνα ονόματα όπως οι Sam Paganini, Rebekah, MONOLOC, Harvey McKay, Marco Faraone, Agents of Time, καθώς και κλασικές αξίες όπως οι Len Faki, Rodhad, Petre Inspirescu, Fur Coat, Hollen, Gel Abril. Όμορφες αναμνήσεις έχω από την Πρωτοχρονιά και από όλη τη σεζόν του «Terraza», που λειτούργησε για τρίτη χρονιά. Ενώ αλλάξαμε χώρο, ο κόσμος όχι μόνο μας τίμησε με την παρουσία του, αλλά και υπό καθεστώς capital controls, εκλογών και αναταραχών το μαγαζί ηταν overpacked, γεμάτο από κέφι και... γυαλιά ηλίου για το ξημέρωμα!

Πώς πήγε το τρίτο Future Beats αυτό το καλοκαίρι;
Φέτος ο τίτλος του δικαίωσε την ονομασία του, παρουσιάζοντας το underground μέλλον της σκηνής με το ταλέντο των Metodi Hristov, Neverdogs, Rub A Dub, Miguel Bastida , Dennis Cruz, WADE, Stephan Hinz και DJ Sneak.

Ετοιμάζετε ένα καινούργιο club στο Γκάζι.
Ετοιμαζόμαστε για έναν ωραίο χειμώνα, χωρίς έπαρση και φανφάρες. Θα ανακαινίσουμε πλήρως τον κάτω χώρο στο θρυλικό «Γκαζάκι», θα το ονομάσουμε «Under» και θα φιλοξενήσουμε Έλληνες και international guest DJs. Θα το παρομοίαζα με μια μικρογραφία του «Sixx». Είμαι πολύ χαρούμενος που στην προσπάθεια αυτή θα έχω συνεργάτες όπως οι Jojo, Duke, Romylos, ZooRoo, Jon Tsamis, Mar.P, V.Rox, Always Late, Antoni Bios και Dino MFU!

DJ Viton: «Είναι λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει εξαγώγιμη dance σκηνή!» - εικόνα 2
Ο Len Faki, προσκεκλημένος της Playground στο «Monastiraki Center»

Προσκαλείτε ξανά έναν από τους καλύτερους techno DJs την Τρίτη 27/10. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Len Faki;
Θεωρώ ότι είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της καθαρόαιμης βερολινέζικης techno σκηνής. Στο «Dive» πέρυσι είχε κάνει ένα απίστευτο τρίωρο set με φανταστική ροή και επιλογές κομματιών: γρήγορα bpm, dark στοιχεία και ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαία resident στο «Berghain», στο γνωστότερο techno club του κόσμου, όπως εξάλλου και ο εκπληκτικός DVS1, τον οποίο άκουσα κατά τη διάρκεια του Off Sonar στη Βαρκελωνη στο «Bloc».

Σου αρέσει η techno; Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος αυτή την εποχή;
Techno; Πολύ παρεξημένη λέξη. Τον τελευταίο χρόνο όλα είναι techno. Ο Len Faki και ο DVS1 ειναι 1000% techno. Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω αυτό το στιλ, αλλά δεν θα μπορούσα να παίξω μαζί με techno DJs. Γι’ αυτό εξάλλου δεν συμμετέχω στο line-υp του πάρτι. Τα ακούσματά μου είναι πλέον πιο κοντά στην Ιταλία και την Ισπανία. Πιο groovy beats, πιο σέξι και χαρούμενες νότες. Άσε που νομίζω πως η after hours ταμπέλα μου ταιριάζει απόλυτα!

DJ Viton: «Είναι λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει εξαγώγιμη dance σκηνή!» - εικόνα 3

Συμφωνείς ότι ο Έλληνας clubber του 2015 έχει πολύ περισσότερες επιλογές από εκείνον της χρυσής εποχής του clubbing το 1990;
Επιλογές έχει, λεφτά δεν έχει!

Τι σ’ αρέσει και τι όχι στην εγχώρια σκηνή των DJs;
Δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει ο επαγγελματισμός του εξωτερικού. Δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει. Όσο μάλιστα δυσκολεύουν τα πράγματα και η πίτα μικραίνει, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Θα μεγαλώνουν οι κόντρες, οι έχθρες και το κουτσομπολιό. Είναι λυπηρό που μια χώρα με τόσα ταλέντα στη μουσική παραγωγή και τόσο καλούς DJs δεν μπορεί να φτιάξει μια εξαγώγιμη dance σκηνή, όπως π.χ. η Ρουμανια. Ειλικρινά, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες χώρες.

Πώς βλέπεις την περιοχή του Γκαζιού; Φέτος, ανάμεσα στα mainstream μαγαζιά και τις πίστες, τα dance clubs είναι πολλά, περισσότερα από άλλοτε.
Φέτος το Γκάζι θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά για το κοινό της dance σκηνής. Μόνο καλό θα κάνει να βρίσκονται πολλά μαγαζιά κοντά. Με... ένα πάρκινγκ έχεις πολλές επιλογές για όλα τα γούστα! Νομίζω πως είναι πιο εύκολο να γίνει «clubland» το Γκάζι σε σύγκριση με το Κολωνάκι, εξαιτίας παραγόντων όπως οι άδειες λειτουργίας, τα ενοίκια, τα ωράρια κ.λπ.

Ποιο track παίζεις πολύ αυτό τον καιρό; Και ποιο είναι το αγαπημένο σου όλων των εποχών;
Παίζω πολύ το «Perron» του Μarc Marzenit. Φοβερό track! Το έβαλα τελευταίο στο Reworks στις 8 το πρωί και γκρεμίστηκε το Warehouse Stage με 1.000-1.200 άτομα μέσα. Όλων των εποχών; Το «Janeiro» των Solid Sessions. Χωρίς τα vocals. Το original mix!





To party της ομάδας Playground με guests τους Len Faki και DVS1 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/10 στο «Monastiraki Center». Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ στην προπώληση και 20€ την ημέρα του event. Κρατήσεις τραπεζιών στο 6959995752 (250€/5 άτομα στο Regular Area και στο Balcony Area, 300€/5 άτομα στο VIP Booth Area).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.