Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Δείτε πώς θα φτιάξετε τις δημιουργίες του Έλληνα World Class bartender που κέρδισαν τις εντυπώσεις στον Παγκόσμιο Τελικό και τον έφτασαν μια ανάσα από την κορυφή.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Οι δημιουργίες του έλληνα World Class bartender κέρδισαν τις εντυπώσεις στον Παγκόσμιο Τελικό και τον έφτασαν μια ανάσα από την κορυφή.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 1

Κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Τελικού του World Class, της εβδομάδας που αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο του bartending, παρουσιάστηκαν ορισμένες καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που διαμορφώνουν τάσεις και εξελίσσουν τις γευστικές εμπειρίες παγκοσμίως. Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις από τις πρώτες κιόλας δοκιμασίες, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο από το Theory bar & More να εκπλήσσει ευχάριστα τους κριτές, αλλά και τους 54 συναδέλφους του από κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, στον πιο απαιτητικό Παγκόσμιο Τελικό που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, από το 2009 που ξεκίνησε ο θεσμός του World Class, εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές του παρουσιάσεις, καταφέρνοντας να μπει στο group των 6 φιναλίστ, όπου τελικά κατετάγη 5ος καλύτερος bartender στον κόσμο για το 2015.

Tα 5 κοκτέιλ του τελικού

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 2

CIROC COLLINS – Against the Clock Challenge
Υλικά: 50 ml Ciroc vodka
30 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι & μανταρίνι
15 ml Σιρόπι ζάχαρης
100 ml Grapefruit soda
1 Dash λεβάντα bitters
1 Κορυφή ξερής ρίγανης

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε όλα τα υλικά σε mixing glass εκτός από τη σόδα γκρέιπφρουτ. Ανακάτεψε καλά, σούρωσε το μείγμα σε γεμάτο με πάγο ποτήρι, τύπου Collins και στη συνέχεια συμπλήρωσε μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γάρνιρε με κορυφή αποξηραμένης ρίγανης.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 3

PERSEPHONES SPRITZ - Night and Day Challenge
Υλικά:
60 ml Tanqueray No. TEN
30 ml Cordial από δεντρολίβανο & λουΐζα
10 ml Φρέσκο χυμό lime
Grapefruit soda

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε shaker το Tanqueray No. TEN τζιν, το cordial από δενδρολίβανο & λουΐζα και το φρέσκο χυμό lime, μαζί με πάγο. Χτύπησε ελαφρά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, προσέχοντας να μη νερώσει το ποτό. Σέρβιρε σε ποτήρι τύπου highball με πάγο και στη συνέχεια συμπλήρωσε μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γάρνιρε με μία φλούδα grapefruit και κλωναράκια από φασκόμηλο και δεντρολίβανο.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 4

GRASP OF BEAUTY – Night and Day Challenge
Υλικά:
60 ml Ron Zacapa
10 ml Amaro Averna
2 ml Ιταλικό λικέρ Fernet Branca Menta
12 ml Καφές ψυχρής εκχύλισης & χαρουπόμελο
1 φλούδα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαιά της

Εκτέλεση: Σε mixing glass, ο Μανώλης τοποθέτησε πάγο και όλα τα υλικά. Ανακάτευσε καλά και σέρβιρε σε μαύρο ποτήρι γευσιγνωσίας, το οποίο ήταν τοποθετημένο πάνω σε κομμάτι ξύλου από βαρέλι. Γάρνιρε με μία φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, στη μία πλευρά της ξύλινης αυτής βάσης, έκαψε επί τόπου κόκκους καφέ με φλόγιστρο.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 5

SPIRAL MARTINI – Cape Town Signature Challenge
Υλικά:
70 ml Tanqueray No. TEN
15 ml Ξηρό vermouth εμβαπτισμένο με φύλλα ελιάς και αμύγδαλα
5 ml Παλαιωμένο Vinsanto
1 φλούδα γκρέιπφρουτ για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε mixing glass 40ml από το Tanqueray No. Ten, σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε λίγο πάγο και ανακάτευσε, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε 30ml παγωμένο Tanqueray No. TEN. Τοποθέτησε στο mixing glass επιπλέον πάγο, έβαλε το βερμούτ και το παλαιωμένο Vinsanto και συνέχισε να ανακατεύει. Σέρβιρε σε ποτήρι martini, γαρνίροντας το cocktail του με το αμύγδαλο που είχε πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εμβάπτισης στο βερμούτ. Τέλος, αρωμάτισε με έλαια από γκρέιπφρουτ.

Τα 5 cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο - εικόνα 6

GOLDEN PENICILLIN SOUR – Cape Town Championship Serve Challenge
Υλικά:
50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
10 ml Talisker Storm Single Malt Whisky
25 ml Σιρόπι μελιού με ginger
15 ml Ασπράδι αυγού
20 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε shaker όλα τα υλικά, πρόσθεσε πάγο και χτύπησε με τη μέθοδο reverse dry shake. Σέρβιρε σε ποτήρι, το οποίο είχε καπνίσει πρώτα με κομμάτια πάγου και δίπλα είχε τοποθετήσει καπνισμένο καραμελωμένο ginger. Τέλος, ψέκασε το cocktail του, με έλαια από φλούδα λεμονιού και Talisker Single Malt Whisky 25 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στα Εξάρχεια, για το πρώτο listening bar της πόλης

Μία μοναδική ηχητική εμπειρία στο "Τανίνη Αγάπη Μου", την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

Ένα χριστουγεννιάτικο pop-up μπαρ έρχεται στο "ΚΠΙΣΝ"

Το "360° Christmas Pop-Up Bar" καταφθάνει με μεγάλη cocktail list και ενδιαφέροντα DJ sets.

Το τέλειο Old Fashioned

Τίποτα δεν είναι πιο cool από το κλασσικότερο των κλασσικών cocktails.

To "Athens Rum & Whisky Festival" επιστρέφει στο κατάλληλο timing

Λίγο πριν τις γιορτές και σε μία festive ατμόσφαιρα, θα γευθείς ξεχωριστά αποστάγματα σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά του αθηναϊκού κέντρου.

"Αφρός & Νέκταρ", μία γιορτή για τα κρασιά των ημερών

Η εκδήλωση γευστικής δομικής των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων επιστρέφει για 2η χρονιά.

Ο Ilario Alicante χορεύει το Oddity Club

Το meta-underground space της πόλης, που συγκέντρωσε όλους τους μυημένους clubbers την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, επιστρέφει με δύναμη για τη νέα σεζόν.

Ένα luxury mastiha spirit, 3 cocktails και μια multi-sensory εμπειρία

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το "Kleos Mastiha Spirit".