Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class

Ο bartender του «Theory bar» στο Χαλάνδρι ξεχώρισε ανάμεσα στους 12 φιναλίστ κι είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του World Class Bartender of the Year στο Κέιπ Τάουν.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class

Ο bartender του «Theory bar» στο Χαλάνδρι ξεχώρισε ανάμεσα στους 12 φιναλίστ κι είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό στο Κέιπ Τάουν.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 1
Οι δώδεκα φιναλίστ μαζί με τον περσινό νικητή του ελληνικού World Class Τεό Σπυρόπουλο

Τα κοκτέιλς, ονόματι Don Julio Blanco Paloma, The Guatemalan Border, The Southside και Κetel One Tomatini, έδιναν κι έπαιρναν. Η Λυδία Παπαϊωάννου, σε ρόλο παρουσιάστριας, πιστή στο περιρρέον retro-chic κλίμα, ήταν φοβερά ετοιμόλογη. Και η ανακοίνωση των ονομάτων των διαγωνιζόμενων στο τελευταίο στάδιο του ελληνικού τελικού του World Class Bartender of the Year 2015, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας το βράδυ της Δευτέρας 15/6, ήρθε με… μια μεζούρα woman power. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Μανώλη Λυκιαρδόπουλου του «Theory Bar» (Χαλάνδρι), του Νίκου Μπάκουλη από το «The Clumsies» (κέντρο) και του Νίκου Αρσλάνογλου του «Shark Bar» (Θεσσαλονίκη), προστέθηκε και η Δήμητρα Αντωνακοπούλου του «360º Cocktail Bar» (Μοναστηράκι) στην «παρέα» του τελικού κι οι τρεις φιναλίστ έγιναν τέσσερις.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 2
And the winner is... Μανώλης Λυκιαρδόπουλος

Οι τέσσερίς τους αναμετρήθηκαν φτιάχνοντας τα φουτουριστικά Martinis τους μπροστά στον Spike Marchant που έχει σχεδιάσει τις περισσότερες από τις δοκιμασίες του World Class, τoν World Class Bartender of the Year 2014 Charles Joly του «Τhe Aviary» στο Σικάγο και τoν Marian Beke, head bartender του λονδρέζικου «Nightjar». Κάθε Martini με την αύρα του παρελθόντος και τις προεκτάσεις του… μέλλοντος (όλα με βάση το Tanqueray Νο. ΤΕΝ), εκτός από τις ιδιαίτερες γευστικές ισορροπίες του, είχε το στόρι του, το σκεπτικό πίσω από τη συνταγή, βασισμένο στις προσωπικές αναφορές και την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού του, και οι παρουσιάσεις –performances υπό μια έννοια– αποτύπωσαν την εξελικτική διαδικασία, την πορεία προς το μέλλον, περνώντας από την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Μπουνουέλ και το «2001 Οδύσσεια του διαστήματος» του Κιούμπρικ, τους σπειροειδείς συμβολισμούς της εξέλιξης στην Αρχαία Ελλάδα και τις συνθήκες αντι-βαρύτητας (εξ ου και μια παρτίδα NASA bags).

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 3
O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος μαζί με τους τρεις κριτές και τους Brand Ambassadors των Reserve Brands της Diageo

Tην υψηλότερη συνολικά βαθμολογία συγκέντρωσε από τους τρεις κριτές ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Μπροστά σε κάμερες, φλας και κινητά, ο περυσινός νικητής του ελληνικού τελικού Τεό Σπυρόπουλος του πέρασε τη σκυτάλη μαζί με τη βαλίτσα για το ταξίδι στο Κέιπ Τάουν και τον παγκόσμιο τελικό του 2015, όπου και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Με το bartending να εξελίσσεται ανεβάζοντας όλο και περισσότερο τον πήχη γνωστικά, τεχνικά και «καλλιτεχνικά» –κοκτεϊλική επανάσταση εν εξελίξει– το World Class των Reserve Brands της Diageo να διανύει την έβδομη χρονιά του και τις δοκιμασίες να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και στο επόμενο διαγωνιστικό κομμάτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.