Enia Gallery

Στις εγκαταστάσεις που παλιά στεγαζόταν η βιομηχανία Κοστάλ πλέον βρίσκεται ένας μεγάλος εικαστικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη, που αποτελείται από την ΔΛ και την Enia gallery. Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, γιος του ιδιοκτήτη του πρώην εργοστάσιου κορνιζοποιίας, φιλοξενεί στα διαρθρωμένα βιομηχανικής αισθητικής κτίρια έργα κυρίως Ελλήνων δημιουργών.

Εκθέσεις

Clara Juliane Glauert: Just Stop Now!

  • Σχέδιο

Τα σχέδια της Glauert χρησιμοποιούν παλιές τεχνικές και συμβολισμούς για να περιηγηθούν στον σημερινό κόσμο με τους υπόρρητους φόβους και τις κρυφές του πραγματικότητες. Εμπνευσμένη από την εικονογράφηση των μεσαιωνικών βιβλίων, η σειρά κάνει ένα σουρεαλιστικό προς τα πίσω κατά αρκετούς αιώνες προκειμένου να δει πιο καθαρά το σήμερα. Η έκθεση μοιάζει με κραυγή απελπισίας όπως αυτές που συνήθως συναντά κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υιοθετεί μια μεσαιωνική προσέγγιση στις σύγχρονες συγκρούσεις. Τα γράμματα που συνθέτουν το σύνθημα μάς θυμίζουν εικονογράφηση βιβλίων και παραπέμπουν σε μια μακρά ιστορία βίας. Πρόκειται για μια έκκληση ανθρωπιάς που αποφεύγει προσεκτικά να λάβει τη μια ή την άλλη θέση ενώ ξαναμαγεύει απροσδόκητα τη σύγχρονη κοινωνία μας.

Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Παρ. 12-7.30 μ.μ. | Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή κατά την περίοδο των εορτών, από 25 Δεκεμβρίου 2025 έως 8 Ιανουαρίου 2026