Ξεκινώντας από το "Γυναίκες Μαχήτριες - Η Τριπλή Απελευθέρωση" του 2022 και περνώντας από το "Γυναίκες Μαχήτριες Μέρος Β΄ 1944-1960" (2024), ο Λεωνίδας Βαρδαρός ολκληρώνει την τριλογία του πάνω στον κοινωνικοπολιτικό αγώνα των στρατευμένων στην κομμουνιστική αριστερά γυναικών από τη δεκαετία του '30 μέχρι και αυτή του '70.
Το "Μέρος Γ΄" αφορά τα χρόνια της βίας και νοθείας, της ανόδου της Ενώσεως Κέντρου στην εξουσία και την επταετή δικτατορία, όπου κομμάτια του πρόσφατου ελληνικού παρελθόντος αναδύονται μέσα από προσωπικές, στρατευμένες εξομολογήσεις, απόψεις ιστορικών (Γιώργος Μαργαρίτης, Λη Σαράφη, Τασούλα Βερβενιώτη) και γνωστό υλικό αρχείου. Το κινηματογραφικό ενδιαφέρον είναι πενιχρό και τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά, οι διηγήσεις, παρ' όλα αυτά, δεν παύουν να συγκινούν με την (απ)ανθρωπιά και την αυθεντικότητά τους.
Ελλάδα. 2026. Διάρκεια: 80΄
Περισσότερες πληροφορίες
Γυναίκες Μαχήτριες Μέρος Γ΄1960-1974
Ιστορίες γυναικών οι οποίες στρατεύτηκαν στην κομμουνιστική αριστερά και στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του '60 σχετικά με τους κοινωνικοπολιτικούς τους αγώνες και τις διώξεις τις οποίες υπέστησαν μέχρι και τη Μεταπολίτευση.