Ένα Πράγμα με Φτερά

2,5

Ψυχολογικό δράμα πάνω στη μάχη με την απώλεια, με έναν αφοσιωμένο ερμηνευτικά Κάμπερμπατς, γίνεται ένα σκοτεινό, μα χωρίς καθαρό αφηγηματικό στόχο θρίλερ φαντασίας. | Powered by Uber.

Ένα Πράγμα με Φτερά 33

Όλα ξεκινούν από το ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον "Ελπίδα είναι κάτι με φτερά". Περνούν, έναν αιώνα μετά, από τη διασημότερη ποιητική συλλογή του Τεντ Χιούζ "Crow: From the life and songs of the crow" και φτάνουν στη νουβέλα του Μαξ Πόρτερ "Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά", η οποία διασκευάστηκε ως θεατρικό από τον Έντα Γουόλς, σεναριογράφο του "Μικρά Πράγματα Σαν και Αυτά" και του "Πέθανε, Αγάπη μου". Τώρα ήρθε η σειρά της κινηματογραφικής μεταφοράς της ιστορίας ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων και graphic novels, ο οποίος βυθίζεται στην κατάθλιψη μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του. Προσπαθεί να συνέλθει, μιας και μεγαλώνει μόνος πλέον τους δυο μικρούς γιους του, ενώ παράλληλα δέχεται την επίσκεψη ενός απρόσκλητου επισκέπτη. Ενός γιγαντιαίου κορακιού το οποίο ξεπηδά από τα σκίτσα του, εμφανίζεται μόνο σ’ αυτόν και αναλαμβάνει το ρόλο ενός αντισυμβατικού… ψυχολόγου, χλευάζοντας διαρκώς την απόγνωση του "λυπημένου μπαμπά". 


Η ταινία του Βρετανού Ντίλαν Σάουθερν, με θητεία σε μουσικά ντοκιμαντέρ και βιντεοκλίπ, είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό δράμα πάνω στη μάχη με την απώλεια, με έναν αφοσιωμένο ερμηνευτικά Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Διαθέτει σαρκαστικό, επιθετικό χιούμορ, την υπαρξιακή αγωνία ενός σκοτεινού θρίλερ και, καθώς οι αφηγητές εναλλάσσονται (όπως και στο βιβλίο, βλέπουμε την ιστορία από τη μεριά του πατέρα, των παιδιών και του κορακιού), τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας θολώνουν ολοένα και περισσότερο. Οι ιδέες του είναι εντυπωσιακές οπτικά, αλλά αβαθείς και επαναλαμβανόμενες, κρατώντας την (προφανή) αλληγορία σε πρώτο επίπεδο. Κάτι το οποίο γεμίζει με άγχος την προσπάθεια του Σάουθερν να πρωτοτυπήσει, οδηγώντας τον σε μια σκηνοθετική "φρενίτιδα", την οποία όμως δεν έχει πάντα υπό πλήρη έλεγχο. 

Μ. Βρετανία. 2025. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Πράγμα με Φτερά

The Thing With Feathers
2,5
  • Δραματική
  • 2025
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ντίλαν Σάουθερν

Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ένας θλιμμένος πατέρας προσπαθεί να μεγαλώσει τους δυο μικρούς γιους του, ενώ παράλληλα δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Αλέξης Δαμιανός για απεριόριστο streaming στο Cinobo

Η πλατφόρμα τιμά τον σπουδαίο Έλληνα κινηματογραφιστή συγκεντρώνοντας τις τρεις εμβληματικές του ταινίες, διαθέσιμες σε όλους τους συνδρομητές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/03/2026

The Greek Film Festival in Berlin: Τα βραβεία της 11ης διοργάνωσης που τιμά το ελληνικό σινεμά

Η τελετή λήξης περιείχε μια μικρή ανασκόπηση του πενθήμερου φεστιβάλ, γεμάτου ελληνικό σινεμά αλλά και τα βραβεία που δόθηκαν σε Έλληνες δημιουργούς.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Δυο ακόμα ελληνικές ταινίες, ένα "ακουστικό" θρίλερ, δυο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους animation και μια ρομαντική κωμωδία με τους Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ανάμεσα στις ταινίες οι οποίες κάνουν πρεμιέρα από την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη

Δυο ακόμα ελληνικές ταινίες, ένα "ακουστικό" θρίλερ, δυο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους animation και μια ρομαντική κωμωδία με τους Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ανάμεσα στις ταινίες οι οποίες κάνουν πρεμιέρα από την Πέμπτη 2/4.

Πώς είναι να γυρίζεις ένα αστυνομικό θρίλερ στην Ελλάδα;

O Μάκης Τσούφης και ο Στέλιος Ορφανίδης, σκηνοθέτες της ταινίας "Το μυστικό του Δάσους", μάς μιλούν για την ταινία που υπογράφουν, τα γυρίσματά της, αλλά και για την κινηματογραφική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Τα θρίλερ που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι ταινίες μυστηρίου, αγωνίας, σασπένς και τρόμου οι οποίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα (26/3-1/4) στις αίθουσες.

6 ταινίες ρεβιζιονιστικού γουέστερν στο Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα αφιέρωμα στο ρεβιζιονιστικό γουέστερν και την αλήθεια πίσω από τον μύθο της Άγριας Δύσης έρχεται με την προβολή 6 εμβληματικών έργων.