The Last Showgirl

2

Νοσταλγική, αν και ρηχή ελεγεία για μια απαστράπτουσα εποχή της showbiz που τελειώνει, με την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Πάμελα Άντερσον σε δραματικό ρόλο.

The Last Showgirl

Κόρη του Τζιαν-Κάρλο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 26 ετών, και εγγονή του Φράνσις, η Τζία Κόπολα ("Palo Alto", "Mainstream") μεγάλωσε μέσα σε μια μεγάλη κινηματογραφική οικογένεια. Έχοντας ζήσει λοιπόν από κοντά τη διαδικασία μετατροπής του αμερικανικού ονείρου σε ακαταμάχητο θέαμα, θέλει να μιλήσει για μια εποχή της showbiz που κλείνει τον κύκλο της και για τους αφανείς καλλιτέχνες(;) οι οποίοι την υπηρέτησαν. Μία απ’ αυτές είναι η Σέλι, χορεύτρια σε σόου του Λας Βέγκας, η οποία μένει μετέωρη όταν η παράσταση στην οποία συμμετέχει κατεβαίνει απότομα έπειτα από 30 χρόνια. Παράλληλα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση με την αποξενωμένη κόρη της, την οποία είχε συστηματικά παραμελήσει.


Η νοσταλγική, αν και ρηχή ελεγεία της Κόπολα διαθέτει μια casual αμεσότητα που θυμίζει ανεξάρτητο σινεμά των 70s. Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Πάμελα Άντερσον δοκιμάζεται με επιτυχία σε δραματικό ρόλο, η Τζέιμι Λι Κέρτις την υποστηρίζει συγκινητικά, αλλά οι προσωπικές ιστορίες τους μοιάζουν βγαλμένες από την πρώτη γραφή ενός αρκετά υποσχόμενου, μα αδούλευτου σεναρίου.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

The Last Showgirl

2
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 88 '
  • Τζία Κόπολα

Η Σέλι, χορεύτρια σε σόου του Λας Βέγκας, έρχεται αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον όταν η παράσταση στην οποία συμμετέχει κατεβαίνει απότομα έπειτα από 30 χρόνια. Παράλληλα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση με την αποξενωμένη κόρη της, την οποία είχε συστηματικά παραμελήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Νικολέτα Παράσχη ακολούθησε την Ιερά Οδό, στην κυριολεξία

Σε ύφος roadmovie, το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας με τίτλο "Ιερά Οδός, 21 χλμ" μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες κι εμείς κάναμε μία χορταστική συζήτηση μαζί της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΡΑΛΛΗ
17/05/2026

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 21/05

Star Wars, Αλ Πατσίνο, η Αρκουδότρυπα κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (21-27/05)

Η Ταινιοθήκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν ξεναγήσεις

Η συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών.

Road movies που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όλα τα road movies που αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

79ο Φεστιβάλ Καννών: Σεξ και βία στην Κρουαζέτ

Με την πρώτη, το φεστιβάλ βρήκε την ταινία που άναψε τα αίματα: το "Teenage Sex and Death at Camp Miasma", πρεμιέρα του τμήματος "Ένα Κάποιο Βλέμμα".

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο Κρήτης

4.000 επισκέπτες, 8 μέρες, ξεχωριστοί καλεσμένοι, 41 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, 8 εκπαιδευτικά εργαστήρια & παράλληλες δράσεις για όλους

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 14 Μαΐου.