Αμπιγκέιλ

1,5

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Αμπιγκέιλ

Οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ, το σκηνοθετικό δίδυμο της επιτυχημένης αναβίωσης του "Scream", βάζει την υπογραφή του σε ένα horror πασπαλισμένο με νότες μυστηρίου, gore και απενοχοποιημένου φαν, αλλά χάνει εντελώς τον έλεγχό του. Όλα ξεκινούν όταν μια επίλεκτη ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Η αγαπημένη των σκηνοθετών Μελίσα Μπαρμπέρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σπιρτόζικης αφήγησης που διασκεδάζει το "αγκαθακριστικό" σασπένς, τις απολαυστικές κινηματογραφικές αναφορές στο σινεμά του τρόμου (από "Suspiria" μέχρι "Evil Dead") και τον αγνό χαβαλέ. Στοιχεία αρκετά για να σε κάνουν να αγνοήσεις την εξωφρενική αφορμή που σμίγει τους ετερόκλητους εγκληματίες στην παράτολμη απαγωγή, όχι όμως και για να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Διότι, στην τρίτη πράξη, η δράση παραδίδεται με ψηλά τα χέρια στην ακατάσχετη φλυαρία και τη σαχλαμάρα, αδικώντας ένα κατά τα άλλα τίμιο υβρίδιο τρόμου και κωμωδίας.

ΗΠΑ, Ιρλανδία. 2024. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Άμπιγκεϊλ

Abigail
1,5
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 109 '
  • Ματ Μπετινέλι - Όλπιν

Μια ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας πως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.