Τοτέμ

3

Η οικογένεια ως ένας ταραχώδης, συναρπαστικός και απρόβλεπτος μικρόκοσμος, όπως κωμικοτραγικά αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού έτοιμου να αποχαιρετήσει την εποχή της αθωότητας.

Τοτέμ

Συμπυκνώνοντας μια ιστορία ενηλικίωσης μέσα σε ένα 24ωρο, η Μεξικάνα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Λίλα Άβιλες ("La Camarista", 2018) φτάνει μέχρι το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου παρέα με τη Σολ. Μια επτάχρονη, η οποία περνά μια μέρα στο σπίτι του παππού της, καθώς όλο το σόι ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη για τον άρρωστο πατέρα της. Οι πυρετώδεις ετοιμασίες κορυφώνονται, κάθε λογής επισκέπτες καταφθάνουν (ανάμεσά τους και μια κυνηγός σατανικών πνευμάτων), το γλέντι ξεκινά και κρίσιμες αποκαλύψεις –ψιθυριστές ή θορυβώδεις– διαδέχονται η μία την άλλη.


Καθώς πέφτει η νύχτα, η Σολ συνειδητοποιεί πως όσα ήξερε για τον κόσμο γύρω της αρχίζουν να αποκτούν διαφορετικές διαστάσεις. Η Άβιλες δεν δραματοποιεί υπερβολικά αυτή την αλλαγή, δεν υψώνει τους τόνους και δεν χάνει ποτέ το χιούμορ της· ούτε τη συναισθηματικά θερμή προσέγγισή της στους χαρακτήρες και τα κωμικοτραγικά προβλήματά τους. Έτσι, μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού έτοιμου να αποχαιρετήσει την εποχή της αθωότητας, η οικογένεια αποκαλύπτεται ως ένας αναπόδραστα ταραχώδης, συναρπαστικός και απρόβλεπτος μικρόκοσμος.

Μεξικό, Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Τοτέμ

Tótem
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Λίλα Αβιλές

Η επτάχρονη Σολ περνά μια μέρα στο σπίτι του παππού της, καθώς όλο το σόι ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη για τον άρρωστο πατέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/05/2024

Ο "Ραψωδός" με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στους κινηματογράφους

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκολαϊ Χάμελ.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Μια ξέπνοη όσο και ανερμάτιστη μεταφορά ενός θεατρικού έργου που καταφέρνει να μην εντρυφά πουθενά ενώ θίγει τα πάντα.

Avant-Drag!

Ένα τολμηρό ριζοσπαστικό ντοκιμαντέρ-μανιφέστο, που αποθεώνει την εγχώρια drag σκηνή όσο απογυμνώνει την πολλαπλή φοβικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.