Μέσα στη Μέρα

3

Δύο χαλαρές και άσχετες μεταξύ τους συζητήσεις προσπαθούν να αποτυπώσουν με αφοπλιστικό μινιμαλισμό τα μυστικά της ζωής, κρυμμένα στις αόρατες λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

Μέσα στη Μέρα

Από τους κομψότερους μινιμαλιστές του σύγχρονου σινεμά, ο (υπερ)παραγωγικός Χονγκ Σανγκ-σου ("Η Γυναίκα που Έφυγε", "Η Ιστορία Μιας Μυθιστοριογράφου") κάνει τώρα ένα ακόμα βήμα προς την απόλυτη λιτότητα. Η τελευταία ταινία του αφορά έξι χαρακτήρες και δύο "παράλληλες" συζητήσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται μάλλον την ίδια μέρα (η μόνη σχέση με τον μυστηριώδη τίτλο του φιλμ). Η πρώτη αφορά μια πρώην ηθοποιό, φιλοξενούμενη στο σπίτι φίλης της, και μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Η δεύτερη έναν καταξιωμένο ποιητή, ο οποίος δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του.


Σαν Ανατολίτης Ερίκ Ρομέρ, ο παιχνιδιάρης Σανγκ-σου διασκεδάζει με τις δυο χαλαρές και άσχετες μεταξύ τους συναντήσεις, οι οποίες προσπαθούν να αποτυπώσουν με αφοπλιστική απλότητα τα μυστικά της ζωής, κρυμμένα στις αόρατες καθημερινές λεπτομέρειες. Ακίνητα, μακράς διάρκειας πλάνα, υποδόριο χιούμορ και εύληπτος φιλοσοφικός στοχασμός, η αλήθεια σαν πολύτιμος ψίθυρος, ο οποίος χάνεται μέσα στην πολύβουη πραγματικότητα και τον καταιγιστικό κινηματογραφικό θόρυβο.

Ν. Κορέα. 2022. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: AMA FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Μέσα στη Μέρα

Uriui Haru / In Our day
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 83 '
  • Χονγκ Σανγκ-σου

Μια πρώην ηθοποιός γνωρίζει μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Ένας καταξιωμένος ποιητής, ο οποίος παλεύει με τη στέρηση του αλκοόλ και του τσιγάρου, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".