Η Μελωδία της Ελευθερίας

Ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά αφήγημα, το οποίο εκμεταλλεύεται χυδαία ένα νοσηρό έγκλημα για να αναπαραγάγει παρανοϊκές ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας.

Η Μελωδία της Ελευθερίας κριτική

Την τελευταία δεκαετία περίπου, στους ακροδεξιούς αμερικανικούς κύκλους έχουν κυριαρχήσει διάφορες παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, με πιο δημοφιλή αυτή του QAnon, η οποία, πολύ συνοπτικά, διατείνεται ότι κυκλώματα του "βαθέος κράτους" εκμεταλλεύονται παιδιά για ίδιους σκοτεινούς σκοπούς. Χωρίς να δηλώνεται ανοιχτά και με το άλλοθι της εξιστόρησης πραγματικών γεγονότων, η παραπάνω θεωρία διαπερνά το εν λόγω περιπετειώδες θρίλερ, κεντρικός ήρωας του οποίου είναι ένας Αμερικανός πράκτορας που αποφασίζει να φτάσει στα άκρα για να σώσει τα θύματα ενός διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας ανηλίκων.

Ο αντικειμενικά αγαθός σκοπός της προστασίας των παιδιών αποτελεί τη δικαιολογία για να χρησιμοποιηθεί ένα νοσηρό έγκλημα ως βάση ενός χυδαία συντηρητικού και τραβηγμένου από τα μαλλιά αφηγήματος, με αποκλειστική αποστολή την ικανοποίηση κωμικοτραγικών εθνικιστικών φαντασιώσεων.

Μεξικό, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μελωδία της Ελευθερίας

The Sound of Freedom
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 131 '
  • Αλεχάντρο Μοντεβέρντε

Αφού έρθει σε επαφή με ένα διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ένας Αμερικανός πράκτορας αποφασίζει να κάνει τα πάντα ώστε να σώσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.