Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

2

Η τελευταία ταινία του DCEU τσαλαβουτάει στα ρηχά υπερηρωικά νερά, αναμασώντας διεκπεραιωτικά μια προ πολλού ξεπερασμένη συνταγή.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο κριτική

Η αυλαία στον κόσμο του DCEU, τουλάχιστον όπως το οραματίστηκε ο Ζακ Σνάιντερ, πέφτει με ένα σίκουελ το οποίο αφορά ένα πάλαι ποτέ κραταιό βασίλειο που περνά κρίση ταυτότητας και αγνοεί ποιο θα είναι το μέλλον του. Ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον-ΜακΓκόλντρικ μπορεί να μη σκαρφίστηκε την πλοκή του νέου "Aquaman" για να κλείσει σκωπτικά το μάτι στην κατάσταση που ενδεχομένως επικρατεί στο στούντιο της DC, η έστω μεταφορική σύνδεση των δύο, ωστόσο, προκαλεί ακούσιο μειδίαμα. Διότι μπορεί το σίκουελ εν τέλει να δείχνει αλώβητο από τα πολλαπλά προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπισε, αλλά δεν παύει να μοιάζει διεκπεραιωτικό και δίχως χαρακτήρα.

Στην καινούργια περιπέτεια, ο Aquaman προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει μεταξύ των βασιλικών, οικογενειακών και υπερηρωικών υποχρεώσεών του, όταν ένας μοχθηρός εχθρός ανακαλύπτει την τοποθεσία της Ατλαντίδας και απειλεί να την αφανίσει. Τη συνέχεια, μάλλον, μπορείτε να τη φανταστείτε: διαδοχικά κυνηγητά σε διαφορετικές εξωτικές τοποθεσίες, ένας πάρα (μα πάρα) πολύ κακός αντίπαλος, τόνωση νοσταλγίας μέσω επανεμφάνισης αγαπημένων ηρώων, νερόβραστο χιούμορ, όλα ανακατεύονται στην ξεχειλωμένη υπερηρωική συνταγή προτού εξίσου προβλέψιμα λυθεί η πλοκή με απόλυτη ασφάλεια.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια που ξεκίνησε το DCEU, τα παραπάνω συστατικά αποδείχθηκαν επαρκή αφορμή για ξέφρενη κινηματογραφική διαφυγή. Ωστόσο σήμερα αναμασώνται μηχανικά, προσφέροντας πενιχρές εκπλήξεις με αποτέλεσμα το σίκουελ να τσαλαβουτά στα ρηχά χωρίς ποτέ να συνεπαίρνει. Το "Χαμένο Βασίλειο" δεν είναι η πιο αδύναμη ταινία του είδους που κυκλοφόρησε φέτος, αλλά δεν προσφέρει το παραμικρό ώστε να μείνει με κάποιον τρόπο αλησμόνητη. Μοναδική εξαίρεση, ίσως, η σκηνή στην οποία ο Aquaman με τον πατέρα του μοιράζονται ένα κουτάκι από την αγαπημένη τους Guinness…

ΗΠΑ, Αγγλία. 2023. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Aquaman and the Lost Kingdom
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 115 '
  • Τζέιμς Γουάν

Ο Aquaman προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει μεταξύ των βασιλικών, οικογενειακών και υπερηρωικών υποχρεώσεών του, όταν ένας μοχθηρός εχθρός ανακαλύπτει την τοποθεσία της Ατλαντίδας και απειλεί να την αφανίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.