Γουόνκα

2

Μουσικοχορευτική φαντασία εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Θεαματικά νούμερα, συγκαταβατικό χιούμορ και ανώδυνη οικογενειακή διασκέδαση.

Wonka

Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας με αμέτρητες κινηματογραφικές διασκευές μυθιστορημάτων του ("Ματίλντα", "Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο", "Ο Φανταστικός Κύριος Φοξ", "Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"), ο Βρετανός Ρόαλντ Νταλ ήταν και ο "πατέρας" του Γουίλι Γουόνκα, του εκκεντρικού ήρωα του "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας" (1964), το οποίο έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Τζιν Γουάιλντερ το 1971 και τον Τζόνι Ντεπ το 2005. Τώρα το ρόλο αναλαμβάνει ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα –όπως οι Γουάιλντερ και Ντεπ!– Τιμοτέ Σαλαμέ, σε ένα πρίκουελ το οποίο θέλει τον νεαρό Γουίλι να φτάνει γεμάτος γλυκά όνειρα στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Εκεί, όμως, θα παγιδευτεί από τη δόλια κυρία Σκράμπιτ και τον τραμπούκο συνεταίρο της Μπλίτσελ, υποχρεωμένος να δουλεύει σαν σκλάβος σε ένα υπόγειο πλυντήριο ρούχων. Με τη βοήθεια μερικών φίλων, όμως, θα δραπετεύσει και θα τα βάλει με το αδίστακτο καρτέλ της σοκολάτας που ελέγχει ολόκληρη την πόλη.


Ο σκηνοθέτης Πολ Κινγκ ("Πάντινγκτον"), ο οποίος υπογράφει το πρωτότυπο σενάριο μαζί με τον Σάιμον Φάρναμπι ("Πάντιγκτον 2"), ζωντανεύει έναν πολύχρωμο, ονειρικό κόσμο από τον οποίο λείπουν συνειδητά οι (ψυχαναλυτικές) σκοτεινές πινελιές του Νταλ. Ο Τόμπι Τάλμποτ ("Τραγούδα!") επιμελείται το γάργαρο μουσικό σκορ και ο Νιλ Χάνον του ποπ συγκροτήματος The Divine Comedy τα τραγούδια, με τον σόουμαν Σαλαμέ να αποδεικνύεται ιδανική επιλογή ως αφελής, καλόκαρδος, μα και τσαχπίνης ονειροπόλος. Όλη η έμφαση δίνεται εδώ στα θεαματικά μουσικοχορευτικά νούμερα (μερικά χορογραφημένα με μπρίο), τα οποία συνοδεύονται από το συγκαταβατικό χιούμορ και τους γραφικούς χαρακτήρες μιας διασκεδαστικά ανώδυνης οικογενειακής φαντασίας.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Γουόνκα

Wonka
2
  • Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Πολ Κινγκ

Φτάνοντας γεμάτος όνειρα στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, ο νεαρός Γουίλι Γούονκα θα καταλήξει να δουλεύει κάτω από άθλιες συνθήκες για την κυρία Σκράμπιτ. Με τη βοήθεια μερικών φίλων, όμως, θα δραπετεύσει και θα τα βάλει με το αδίστακτο καρτέλ της σοκολάτας που ελέγχει ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.