Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

1,5

Απογοητευτική μεταφορά δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, η οποία ακυρώνει τις όποιες horror υποσχέσεις, επενδύοντας αχρείαστα σε ένα αδιάφορο οικογενειακό δράμα.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι κριτική

Η πολύπαθη κατηγορία των ταινιών τρόμου που βασίζονται σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια αποκτά άλλη μία ελαττωματική μεταφορά με τις "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι". Εν προκειμένω, κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν και εξίσου επώδυνο παρόν, καθώς κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία της αδερφής του που αναθρέφει μόνος. Τότε προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία, αγνοώντας ότι εκεί κρύβεται ένα βίαιο μυστικό.

Αυτό που ξεκινάει σαν ένα υποβλητικό θρίλερ με horror υποσχέσεις, επενδύοντας στο εσωτερικευμένο ανεπούλωτο τραύμα του πρωταγωνιστή και τη μεταφυσική αναπαράσταση του στρες, δίνει σταδιακά τη θέση του στο αδιάφορο οικογενειακό δράμα που αρχικά βρισκόταν στο φόντο του σεναρίου. Οι χρονοβόρες επεξηγήσεις της πλοκής διογκώνουν αχρείαστα τη διάρκεια, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα ανατριχίλας και αποδυναμώνοντας σκηνή τη σκηνή ένα φιλμ που αγνοεί το σκοπό του. Εντέλει, η Έμα Τάμι τα παίζει όλα για όλα στην "ανατρεπτική" κορύφωση του φινάλε, η οποία είναι όχι απλώς απογοητευτική, αλλά μοιάζει βγαλμένη από επεισόδιο του… "Σκούμπι Ντου".

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

Five Nights at Freddy's
1,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 110 '
  • Έμα Τάμι

Ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία που κρύβει ένα βίαιο μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.