Εμείς οι Δύο

2,5

Στιβαρό, εύστοχο και λεπτοδουλεμένο κλειστοφοβικό θρίλερ, το οποίο όμως στερείται των συστατικών που θα το έκαναν αληθινά ξεχωριστό.

Εμείς οι Δύο

Μια ικανότατη ηθογράφος, η Βαλερί Ντονζελί ("Πολεμώντας για τη Νίκη") έρχεται να προστεθεί στην τάση των Γαλλίδων σκηνοθετριών οι οποίες καταπιάνονται με τη σεξιστική – πατριαρχική βία, όπως η Οντρέ Ντιγουάν ("Το Γεγονός") η οποία συνυπογράφει το σενάριο με την Ντονζελί.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα (Βιρζινί Εφιρά) που συνάπτει σχέση με έναν άνδρα ο οποίος μοιάζει ιδανικός σε όλα (Μελβίλ Πουπό). Σταδιακά ωστόσο εκείνος την απομακρύνει από τους πάντες γύρω της, απαιτώντας να αφιερωθεί αποκλειστικά στην οικογένειά τους. Όταν εκείνη όμως αντιλαμβάνεται την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είναι πια επικίνδυνα αργά.

Η Ντονζελί φέρει εις πέρας ένα στιβαρό και εύστοχο στις προθέσεις του κλειστοφοβικό θρίλερ, το οποίο λειτουργεί επίσης ως το κοφτερό ψυχογράφημα ενός χειριστικού καταπιεστή. Ταυτόχρονα, γύρω από τον λεπτοδουλεμένο χαρακτήρα της Εφιρά, αναπτύσσονται αποτελεσματικά οι αδιόρατοι τρόποι που μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί σε μια τόσο δυσφορική συνθήκη. Βέβαια, η ταινία στερείται των συστατικών που θα την έκαναν αληθινά ξεχωριστή, ώστε να μοιάζει περισσότερο τολμηρή και λιγότερο βασισμένη σε γνώριμες και ασφαλείς ιδέες.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Εμείς οι Δύο

L' Amour et les Forêts
2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Βαλερί Ντονζελί

Μια γυναίκα πιστεύει πως έχει βρει τον ιδανικό σύντροφο, έως ότου συνειδητοποιεί πως εξαιτίας του είναι αποκομμένη απ’ όλους και ανήμπορη να κινηθεί χωρίς τον έλεγχό του. Τότε αποφασίζει να λάβει δράση ρισκάροντας περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".