Γελάει Καλύτερα Όποιος Γελάει Τελευταίος

1,5

Αφελής κωμωδία που μοιάζει να απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό, χάνοντας την ευκαιρία να σπρώξει στα άκρα την «κακιασμένη» ιδέα της.

Gelaei kalytera opoios

Από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σύγχρονης γαλλικής κωμωδίας, ο Κριστιάν Κλαβιέ ("Αστερίξ & Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα", "Θεέ μου, τι σου Κάναμε;") μπορεί να έχει πλέον τυποποιηθεί στους ρόλους του, γνωρίζει όμως καλά και τον τόνο και το τάιμινγκ και την όλη κινησιολογία που απαιτεί το είδος. Δίνει έτσι στον κύριο Πουτιφάρ, δάσκαλο ο οποίος μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας βγαίνει στη σύνταξη, την κινηματογραφική υπόσταση που του ταιριάζει. Αυτή ενός μετρημένου και ευσυνείδητου εκπαιδευτικού, ο οποίος υπέφερε όλη του τη ζωή τις πλάκες που του έκαναν οι άτακτοι μαθητές του και τώρα είναι έτοιμος να εφαρμόσει το μεγάλο σχέδιό του: να εκδικηθεί πικρά αυτούς που είχαν κάνει τη ζωή μαρτύριο.


Η "κακιασμένη" ιδέα του συγγραφέα Ζαν-Κλοντ Μουρλεβά έχει –πολιτικά μη ορθές– δυνατότητες, αλλά ο Πιέρ-Φρανσουά Μαρτέν-Λαβάλ ("Γκαστόν, ο Γκαφατζής", Ρουά Ματ") τις αφήνει όλες ανεκμετάλλευτες. Επικεντρώνεται στις φάρσες, υπερτονίζει τις ναΐφ παρεξηγήσεις και καταλήγει με μια αφελή και διδακτική κωμωδία, που μοιάζει να απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Γελάει Καλύτερα Όποιος Γελάει Τελευταίος

Les Vengeances de Maître Poutifard
1,5
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Πιέρ - Φρανσουά Μαρτέν - Λαβάλ

Δάσκαλος μια ζωή, ο κύριος Πουτιφάρ βγαίνει επιτέλους στη σύνταξη. Τώρα είναι έτοιμος πλέον να εφαρμόσει το μεγάλο σχέδιό του: να εκδικηθεί τους πρώην μαθητές του, οι οποίοι του είχαν κάνει τη ζωή μαρτύριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".