Meg 2: Η Τάφρος

1,5

Ο Τζέισον Στέιθαμ επαναλαμβάνει τις εξωπραγματικές μαγκιές του στο σίκουελ μιας απενοχοποιημένης μπιμπουβιάς, η οποία κάποια στιγμή αποφασίζει να γίνει και απροκάλυπτα χαβαλετζίδικη κωμωδία.

Meg 2

Το "Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού" (2018) είχε δυο απλές ιδέες: να βάλει στο ίδιο πλάνο Τζέισον Στέιθαμ και καρχαρίες και να πείσει τους Κινέζους να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα. Όλοι, εκτός από τους μεγαλόδοντες, βγήκαν ευχαριστημένοι, μιας και η παλιομοδίτικα απενοχοποιημένη περιπέτεια του Τζον Τέρτελταουμπ ("Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού") μέτρησε 145 εκατομμύρια δολάρια στα αμερικανικά ταμεία, άλλα τόσα στα κινέζικα και 530 συνολικά. Το σίκουελ ήταν απλά θέμα χρόνου…

Μια πενταετία μετά λοιπόν, ο υποβρύχιος διασώστης Τζόνας Τέιλορ και η ομάδα τού γιού του Κινέζου μεγιστάνα της πρώτης ταινίας ξεκινούν μια επικίνδυνη εξερευνητική αποστολή σε βάθος 7.600 μέτρων. Στην κάθοδό τους, όμως, θα δεχθούν την επίθεση τριών γιγαντιαίων καρχαριών και θα καταφύγουν στο βυθό του ωκεανού, όπου τους περιμένει μια σειρά από εκπλήξεις.

Μέχρι να ξεμπερδέψουν απ’ αυτές, γιατί τους περιμένει μια σειρά ακόμα όταν επανέλθουν (όχι όλοι τους) στην επιφάνεια, η ταινία ακολουθεί τη δοκιμασμένη φόρμουλα του "Κυρίαρχου…". Απιθανότητες και κλισέ εναλλάσσονται ακολουθώντας το manual των υποβρυχίων ταινιών καταστροφής, κακοί υπεράνω υποψίας βγαίνουν από τις σκιές τους, τη μια απειλή διαδέχεται μια ακόμα μεγαλύτερη και οι εξωφρενικές λύσεις της τελευταίας στιγμής είναι μια απλή σινε-ρουτίνα. Μέχρι που άνθρωποι, καρχαρίες και μερικά ακόμα υπερμεγέθη θαλασσινά ξεβράζονται στα ρηχά, δίπλα σε πολυτελές και πολυπληθές resort φυσικά, και η σοβαροφανής μπιμπουβιά αποφασίζει να γίνει μια απροκάλυπτα χαβαλετζίδικη κωμωδία. Τα παρωδιακά "Πιράνχας" δίνουν αβέρτα ιδέες και το "Meg 2" επαναλαμβάνει στο πιο εξωφρενικό όλα όσα είχαν ενθουσιάσει το κοινό των πολυκινηματογράφων στην πρώτη ταινία. Κανείς δεν αναρωτιέται αν θα συμβεί το ίδιο και τώρα. Η μόνη απορία είναι τι δουλειά έχει ο Μπεν Γουάιτλι, Βρετανός σκηνοθέτης πρωτότυπων και φευγάτων ταινιών σαν τα "Kill List", "A Field in England" και "High-Rise", πίσω από την κάμερα μιας τόσο τυποποιημένης αφηγηματικά παραγωγής. Αλλά αυτός δεν είναι που γύρισε την "Rebecca" του Netflix; ΟΚ, όλα στη θέση τους.

ΗΠΑ, Κίνα. 2023. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Meg 2: Η Τάφρος

Meg 2: The Trench
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 116 '
  • Μπεν Γουάιτλι

Τα μέλη μιας ερευνητικής αποστολής στα βάθη του ωκεανού έρχονται αντιμέτωπα με την ακόρεστη οργή ενός υπερμεγέθη μεγαλόδοντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".