Μια Ξεχωριστή Συμμορία

3,5

Ρομαντική, παιχνιδιάρικη και εντελώς πρωτοποριακή στην εποχή της ανατροπή των συμβάσεων της κλασικής (χολιγουντιανής) αφήγησης σε μια από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της νουβέλ βαγκ.

Mia xehoristi symoria

Μετά την έγχρωμη "Περιφρόνηση", ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ επιστρέφει στο αγαπημένο του ασπρόμαυρο, την Άνα Καρίνα και τις περιπέτειες της νεαρής Οντίλ, την οποία φλερτάρουν οι Φρανς και Αρτίρ. Εκείνη τους αποκαλύπτει ότι στο σπίτι της πλούσιας θείας της υπάρχει κρυμμένο ένα χρηματικό ποσό, το οποίο αποφασίζουν να κλέψουν από κοινού. Όμως, ενώ "ζουν μια απλή ιστορία, είναι ο κόσμος γύρω τους που ζει ένα κακό σενάριο", λέει ο ίδιος ο Γκοντάρ.


Ό,τι ακολουθεί (κι ό,τι προηγήθηκε) εμπνέεται από τις χολιγουντιανές ταινίες δράσης, αλλά εξελίσσεται σε μια από τις πιο ανάλαφρες, ρομαντικές, αλλά και γλυκόπικρες στιγμές της νουβέλ βαγκ, σκηνοθετημένη με ανατρεπτική τόλμη. Highlights της οι αξέχαστες σκηνές του Madison dance και του αγώνα ταχύτητας στο μουσείο του Λούβρου.

Α/Μ. Γαλλία. 1964. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Ξεχωριστή Συμμορία

Bande à Part
3,5
  • Σινεφίλ
  • 1964
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η νεαρή Οντίλ ζει με την εύπορη θεία της στο Παρίσι. Στο πανεπιστήμιο που φοιτά συναντά τον Φρανς και τον Αρτίρ, δυο γοητευτικούς νεαρούς που συνεχώς φλερτάρουν μαζί της. Εκείνη τους αποκαλύπτει πως στο σπίτι της είναι κρυμμένο ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, το οποίο και αποφασίζουν να κλέψουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.