Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων

1,5

Ο Μάικλ Μπέι φεύγει, μια εναλλακτική, πολιτικά ορθή εκδοχή πρωταγωνιστών αναλαμβάνει, οικολογικές νότες προστίθενται, και όλα μένουν τελικά ίδια. Εκκωφαντικά, ψηφιακά κι απαράλλακτα.

Transformers h exegersi1

Τους Τρανσφόρμερς τους ξέρετε. Ποια είναι όμως τα θηρία που εξεγείρονται (και εναντίον ποιων;) στο πέμπτο σίκουελ του σιδερόφρακτου franchise; Πρόκειται για τους Μάξιμαλς, ένα είδος ζώων-ρομπότ υπερασπιστών του καλού, που για να σώσουν το σύμπαν από τις σκοτεινές διαθέσεις του πανίσχυρου κι αδίστακτου Γιούνικρον κρύβουν στον πλανήτη μας ένα κλειδί με πανίσχυρες ιδιότητες. Όταν οι πιστοί στρατιώτες του Γιούνικορν το εντοπίζουν, οι Μάξιμαλς, οι Ότομποτς και οι άνθρωποι πρέπει να συμμαχήσουν για να προστατεύσουν τη Γη, αλλά και ολόκληρο το γαλαξία.


Ο Μάικλ Μπέι φεύγει, και μια εναλλακτική, πολιτικά ορθή εκδοχή πρωταγωνιστών (Πορτορικάνος και Αφροαμερικανή) αναλαμβάνει, σε μια πιο… οικολογική και λιγότερο μιλιταριστική περιπέτεια φαντασίας με νοσταλγικά χιουμοριστική διάθεση (η δεκαετία του ’90 και η ποπ κουλτούρα της). Δεν είναι όμως "Bumblebee", το χαριτωμένο spin-off της σειράς, ούτε και σεναριακό υπόδειγμα κωμωδίας, μιας και κάθε ιδέα υποτάσσεται στην ατσάλινη (κυριολεκτικά) λογική της χολιγουντιανά ισοπεδωτικής συνταγής τού "φηφιακότερα, εκκωφαντικότερα, καταστροφικότερα".

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων

Transformers: Rise of the Beasts
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 117 '
  • Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Για να σώσουν το σύμπαν από τις σκοτεινές διαθέσεις του Γιούνικρον, οι Μάξιμαλς, ένα είδος φιλειρηνικών Τρανσφόρμερς, κρύβουν στη Γη ένα κλειδί με πανίσχυρες ιδιότητες. Όταν οι πιστοί στρατιώτες του Γιούνικορν το εντοπίζουν, οι Μάξιμαλς και οι Ότομποτς πρέπει να συμμαχήσουν για να προστατεύσουν το γαλαξία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.