Kandahar: Σημείο Διαφυγής

1,5

Μια εξουθενωτική περιπέτεια, η οποία κινείται μεταξύ πολεμοχαρούς πατριωτισμού και αφελούς κριτικής.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Μετά τη συνεργασία τους σε δύο ταινίες δράσης ("Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε", "Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο"), ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό επαναλαμβάνει τη συνταγή "ο Τζέραντ Μπάτλερ σε νέες περιπέτειες για να σώσει τον κόσμο". Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής εγκλωβίζεται στο Αφγανιστάν μαζί με το διερμηνέα του. Ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα, αφού έχουν μπει στο στόχαστρο των πάντων: των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν, των Ταλιμπάν, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Γουό προσεγγίζει το θέμα του με κατάφωρα οριενταλιστική ματιά, στην καλύτερη ανακυκλώνοντας στερεότυπα και στη χειρότερη αναπτύσσοντας τις περίπλοκες γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής με τη λογική της "διπλωματίας for dummies". Ενδεικτικό της αφέλειας του Γουό είναι ότι στη μέση της ταινίας ξαφνικά θυμάται πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός ψιλο-είναι κακό πράγμα, οπότε αποκτά αφηγηματική προτεραιότητα το λαβωμένο παρελθόν του Άραβα διερμηνέα· μια απόπειρα για ηθικό άλλοθι που εκπυρσοκροτεί εκκωφαντικά. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στο πολεμοχαρώς πατριωτικό και το φάλτσα αυτοκριτικό, το "Kandahar" επί της ουσίας είναι απλώς εξουθενωτικό.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν, ένας κατάσκοπος και ο διερμηνέας του έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τρόπο διαφυγής, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο πολλαπλών τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Καρδαμύλης: Ένας κινηματογραφικός θεσμός γεννιέται

Ξεκίνημα με το δεξί για ένα φεστιβάλ - μπουτίκ στη μεσσηνιακή Μάνη με αντικείμενο ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
28/09/2023

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.