Kandahar: Σημείο Διαφυγής

1,5

Μια εξουθενωτική περιπέτεια, η οποία κινείται μεταξύ πολεμοχαρούς πατριωτισμού και αφελούς κριτικής.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Μετά τη συνεργασία τους σε δύο ταινίες δράσης ("Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε", "Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο"), ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό επαναλαμβάνει τη συνταγή "ο Τζέραντ Μπάτλερ σε νέες περιπέτειες για να σώσει τον κόσμο". Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής εγκλωβίζεται στο Αφγανιστάν μαζί με το διερμηνέα του. Ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα, αφού έχουν μπει στο στόχαστρο των πάντων: των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν, των Ταλιμπάν, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Γουό προσεγγίζει το θέμα του με κατάφωρα οριενταλιστική ματιά, στην καλύτερη ανακυκλώνοντας στερεότυπα και στη χειρότερη αναπτύσσοντας τις περίπλοκες γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής με τη λογική της "διπλωματίας for dummies". Ενδεικτικό της αφέλειας του Γουό είναι ότι στη μέση της ταινίας ξαφνικά θυμάται πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός ψιλο-είναι κακό πράγμα, οπότε αποκτά αφηγηματική προτεραιότητα το λαβωμένο παρελθόν του Άραβα διερμηνέα· μια απόπειρα για ηθικό άλλοθι που εκπυρσοκροτεί εκκωφαντικά. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στο πολεμοχαρώς πατριωτικό και το φάλτσα αυτοκριτικό, το "Kandahar" επί της ουσίας είναι απλώς εξουθενωτικό.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν, ένας κατάσκοπος και ο διερμηνέας του έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τρόπο διαφυγής, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο πολλαπλών τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Γιατί το κοινό επιστρέφει στο σινεμά

Ο λαός γυρνά ξανά και δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνοντας ξανά το σινεμά, απόλυτο trend. Ουρές στα ταμεία και sold-out που θυμίζουν τις παλιές, χρυσές εποχές. Οι λόγοι πίσω από αυτό.