Kandahar: Σημείο Διαφυγής

1,5

Μια εξουθενωτική περιπέτεια, η οποία κινείται μεταξύ πολεμοχαρούς πατριωτισμού και αφελούς κριτικής.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Μετά τη συνεργασία τους σε δύο ταινίες δράσης ("Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε", "Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο"), ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό επαναλαμβάνει τη συνταγή "ο Τζέραντ Μπάτλερ σε νέες περιπέτειες για να σώσει τον κόσμο". Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής εγκλωβίζεται στο Αφγανιστάν μαζί με το διερμηνέα του. Ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα, αφού έχουν μπει στο στόχαστρο των πάντων: των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν, των Ταλιμπάν, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Γουό προσεγγίζει το θέμα του με κατάφωρα οριενταλιστική ματιά, στην καλύτερη ανακυκλώνοντας στερεότυπα και στη χειρότερη αναπτύσσοντας τις περίπλοκες γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής με τη λογική της "διπλωματίας for dummies". Ενδεικτικό της αφέλειας του Γουό είναι ότι στη μέση της ταινίας ξαφνικά θυμάται πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός ψιλο-είναι κακό πράγμα, οπότε αποκτά αφηγηματική προτεραιότητα το λαβωμένο παρελθόν του Άραβα διερμηνέα· μια απόπειρα για ηθικό άλλοθι που εκπυρσοκροτεί εκκωφαντικά. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στο πολεμοχαρώς πατριωτικό και το φάλτσα αυτοκριτικό, το "Kandahar" επί της ουσίας είναι απλώς εξουθενωτικό.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν, ένας κατάσκοπος και ο διερμηνέας του έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τρόπο διαφυγής, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο πολλαπλών τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τις νέες ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/11/2025

Πού θα δεις όλες τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, όλη η φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη αποκλειστικά στο cinobo.com

Ξεκινάει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μπαίνοντας δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία του, το πετυχημένο σινε-event της Καλαμάτας σηκώνει αυλαία και από τις 21 έως τις 30/11 παρουσιάζει ένα διευρυμένο πρόγραμμα 108 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά και ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο παράλληλων δράσεων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χλίνουρ Πάλμασον έκανε μια ταινία για την "Αγάπη που Απομένει"

Μιλήσαμε με τον διακεκριμένο Ισλανδό δημιουργό που σκηνοθετεί ένα βραδυφλεγές οικογενειακό δράμα με φόντο τα επιβλητικά τοπία του απομακρυσμένου νησιού.

Pt-shorts: Οι βραβευμένες ταινίες του 2025 στην Αθήνα

Tο pt-shorts: Potidania Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα με μια ειδική προβολή των 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του 2025.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Νοεμβρίου.