Η Ζωγραφιά του Θεού

Νηπιακά μελοδραματική και αφόρητα φάλτσα κραυγή υπεράσπισης της διαφορετικότητας, οι απανωτές χιουμοριστικές «πινελιές» της οποίας σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για κινηματογραφική... τρολιά.

H zografia tou theou

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, ο Ιάκωβος Μυλωνάς διασκεύασε σεναριακά μια δική του παράσταση του 2018, αναλαμβάνοντας και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν του Δημήτρη, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του επιστρέφει στην Ελλάδα για να βάλει σε ίδρυμα την ανάπηρη αδερφή του και να ζήσει τον έρωτα του με τη Στέλλα. Τον περιμένουν, όμως, μια σειρά εκπλήξεων, οι οποίες θα του αλλάξουν ταχέως και άρδην τις προσωπικές αξίες του. Όπως το ότι η αδελφή του θα αποδειχθεί ιδιοφυία που κάνει το μεταπτυχιακό της στο Γέιλ, ψάχνοντας – προσοχή spoiler – και βρίσκοντας το φάρμακο για τη φαλάκρα. Όλα αυτά σε μια νηπιακά μελοδραματική και αφόρητα φάλτσα κραυγή υπεράσπισης της διαφορετικότητας, οι απανωτές χιουμοριστικές "πινελιές" της οποίας σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για κινηματογραφική... τρολιά.

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζωγραφιά του Θεού

  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 96 '
  • Γιάννης Καλογερόπουλος

Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Δημήτρης επιστρέφει στην Ελλάδα για να βάλει σε ίδρυμα την ανάπηρη αδερφή του και να ζήσει τον έρωτά του με τη Στέλλα. Τον περιμένουν, όμως, μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.