Scream VI

2

Άλλο ένα διασκεδαστικό αλλά αναιμικό κεφάλαιο του τρομο-francise, το οποίο προσπαθεί αλλά αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με την gen-z.

scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του ("Scream", 2022), ο Γκοστφέις μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη, για να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους. Είκοσι επτά χρόνια μετά το πρώτο "Scream", που αποτέλεσε τομή για τον τρόμο εμποτίζοντάς τον με χιούμορ και σινεφίλ αναφορές, το franchise επιστρέφει κουρασμένο – όσο και ο εκάστοτε δολοφόνος ύστερα από τόσα, δημιουργικά αν και συνεχόμενα, μαχαιρώματα.

Τα κλεισίματα ματιού στους κινηματογραφόφιλους καλά κρατούν, δεν αρκούν όμως για να αναζωογονήσουν το αναιμικό σενάριο και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gen-z θεατές, σε μια απόπειρα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο fanbase. Αντίστοιχα, οι meta-αναφορές στους κανόνες του είδους, τους οποίους έχουμε αποστηθίσει από την υπερπροσφορά sequel, δεν κάνουν λιγότερο αναμενόμενες τις απανωτές ανατροπές. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά ώστε ακόμα και ένας λιγότερο εκπαιδευμένος τρομο-φαν να λύσει τους περισσότερους γρίφους, εκτός από αυτόν του τραβηγμένου από τα… συκώτια φινάλε. Τουλάχιστον, θα διασκεδάσει στην πορεία.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Scream VI

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τάιλερ Γκίλετ

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.