Scream VI

2

Άλλο ένα διασκεδαστικό αλλά αναιμικό κεφάλαιο του τρομο-francise, το οποίο προσπαθεί αλλά αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με την gen-z.

scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του ("Scream", 2022), ο Γκοστφέις μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη, για να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους. Είκοσι επτά χρόνια μετά το πρώτο "Scream", που αποτέλεσε τομή για τον τρόμο εμποτίζοντάς τον με χιούμορ και σινεφίλ αναφορές, το franchise επιστρέφει κουρασμένο – όσο και ο εκάστοτε δολοφόνος ύστερα από τόσα, δημιουργικά αν και συνεχόμενα, μαχαιρώματα.

Τα κλεισίματα ματιού στους κινηματογραφόφιλους καλά κρατούν, δεν αρκούν όμως για να αναζωογονήσουν το αναιμικό σενάριο και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gen-z θεατές, σε μια απόπειρα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο fanbase. Αντίστοιχα, οι meta-αναφορές στους κανόνες του είδους, τους οποίους έχουμε αποστηθίσει από την υπερπροσφορά sequel, δεν κάνουν λιγότερο αναμενόμενες τις απανωτές ανατροπές. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά ώστε ακόμα και ένας λιγότερο εκπαιδευμένος τρομο-φαν να λύσει τους περισσότερους γρίφους, εκτός από αυτόν του τραβηγμένου από τα… συκώτια φινάλε. Τουλάχιστον, θα διασκεδάσει στην πορεία.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Scream VI

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τάιλερ Γκίλετ

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Πολ Μεσκάλ δηλώνει "άλλος άνθρωπος" μετά το σερί των επιτυχιών του

Πως η δημοφιλία είναι δίκοπο μαχαίρι ομολογεί πως αντιλαμβάνεται, τώρα, ο Ιρλανδός ηθοποιός όπως εκμυστηρεύτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/10/2024

Ο σκηνοθέτης του "Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου" κάνει ριμέικ το "American Psycho"

Το οριακό βιβλίο του Μπρετ Ίστον Έλις πρόκειται να μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο από τον Λούκα Γκουαντανίνο.

Το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη γίνεται ταινία

Ο σκηνοθέτης Θεόφιλος Παπαστυλιανός και η εταιρία παραγωγής Αργοναύτης φέρνουν το εμβληματικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη.

Το Πάντειο φιλοξενεί συνέδριο με θέμα την κριτική κινηματογράφου

Για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο διοργανώνει μια ημερίδα με αυτήν τη θεματική που φέρνει στο επίκεντρο την ιστορία και τη μεθοδολογία του κλάδου.

7ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: Μαγεία και δημιουργία στη μεγάλη οθόνη

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει για 7η φορά με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ευαισθητοποίηση στα νέα κοινά, προσφέροντας μικρού μήκους ταινίες που εξερευνούν θέματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Ο κινηματογράφος Ανδόρα αλλάζει και γίνεται Newman!

Η αίθουσα της Σεβαστουπόλεως ανανεώνεται και εμπλουτίζει τις δράσεις της.

7ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου: Δημιουργικές εξερευνήσεις και εργαστήρια στον κινηματογράφο και την τέχνη

Το φεστιβάλ του Balkan Can Kino προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά από εκδηλώσεις και εργαστήρια, όπου η τέχνη και ο κινηματογράφος συναντούν τη δημιουργικότητα και τη συνύπαρξη.