Scream VI

2

Άλλο ένα διασκεδαστικό αλλά αναιμικό κεφάλαιο του τρομο-francise, το οποίο προσπαθεί αλλά αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με την gen-z.

scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του ("Scream", 2022), ο Γκοστφέις μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη, για να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους. Είκοσι επτά χρόνια μετά το πρώτο "Scream", που αποτέλεσε τομή για τον τρόμο εμποτίζοντάς τον με χιούμορ και σινεφίλ αναφορές, το franchise επιστρέφει κουρασμένο – όσο και ο εκάστοτε δολοφόνος ύστερα από τόσα, δημιουργικά αν και συνεχόμενα, μαχαιρώματα.

Τα κλεισίματα ματιού στους κινηματογραφόφιλους καλά κρατούν, δεν αρκούν όμως για να αναζωογονήσουν το αναιμικό σενάριο και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gen-z θεατές, σε μια απόπειρα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο fanbase. Αντίστοιχα, οι meta-αναφορές στους κανόνες του είδους, τους οποίους έχουμε αποστηθίσει από την υπερπροσφορά sequel, δεν κάνουν λιγότερο αναμενόμενες τις απανωτές ανατροπές. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά ώστε ακόμα και ένας λιγότερο εκπαιδευμένος τρομο-φαν να λύσει τους περισσότερους γρίφους, εκτός από αυτόν του τραβηγμένου από τα… συκώτια φινάλε. Τουλάχιστον, θα διασκεδάσει στην πορεία.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Scream VI

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τάιλερ Γκίλετ

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.