Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

1,5

Συρραφή οκτώ μικρού μήκους ταινιών τρόμου από διαφορετικούς σκηνοθέτες. Χωρίς ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία, ζήτημα είναι αν διασώζονται μια δυο απ’ αυτές.

To pexnidi ton 100 kerion

Ο Αργεντινός παραγωγός και σκηνοθέτης Νίκολας Ονέτι είχε την ιδέα μιας ταινίας τρόμου βασισμένης πάνω σε αφηγήσεις ανατριχιαστικών ιστοριών, τις οποίες έψαξε και βρήκε σε εφτά μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων από διαφορετικούς δημιουργούς. Κατόπιν γύρισε, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γκιγιέρμο Λόκχαρτ αυτήν η οποία θα τις συνέδεε μεταξύ τους: τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται τρομακτικές ιστορίες περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι ιστορίες γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Οι Βίκτορ Καταλά, Μπράιαν Ντιν, Όλιβερ Λι Γκάρλαντ, Τόνι Μοράλες, Νίκολας Πέτερσον, Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και Κρίστοφερ Γουέστ συνυπογράφουν "εκ των υστέρων" μια εντελώς άνιση συρραφή horror ιδεών (οι περισσότερες γύρω από μικρά παιδιά) χωρίς  ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία. Το "Blight" του Μπράιαν Ντιν, με θέμα έναν εξορκισμό, είναι η ατμοσφαιρικότερη όλων, ενώ στοιχειώδες ενδιαφέρον διατηρεί το "When Demons Die" του Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και το ανεκδοτολογικό "A Little Taste" του Βίκτορ Καταλά.

Ν. Ζηλανδία. 2020. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMBOY

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

The 100 Candles Game
1,5
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 100 '
  • Νικόλας Ονέτι

Τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται ιστορίες τρόμου περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι αφηγήσεις γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".