Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

1,5

Συρραφή οκτώ μικρού μήκους ταινιών τρόμου από διαφορετικούς σκηνοθέτες. Χωρίς ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία, ζήτημα είναι αν διασώζονται μια δυο απ’ αυτές.

To pexnidi ton 100 kerion

Ο Αργεντινός παραγωγός και σκηνοθέτης Νίκολας Ονέτι είχε την ιδέα μιας ταινίας τρόμου βασισμένης πάνω σε αφηγήσεις ανατριχιαστικών ιστοριών, τις οποίες έψαξε και βρήκε σε εφτά μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων από διαφορετικούς δημιουργούς. Κατόπιν γύρισε, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γκιγιέρμο Λόκχαρτ αυτήν η οποία θα τις συνέδεε μεταξύ τους: τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται τρομακτικές ιστορίες περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι ιστορίες γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Οι Βίκτορ Καταλά, Μπράιαν Ντιν, Όλιβερ Λι Γκάρλαντ, Τόνι Μοράλες, Νίκολας Πέτερσον, Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και Κρίστοφερ Γουέστ συνυπογράφουν "εκ των υστέρων" μια εντελώς άνιση συρραφή horror ιδεών (οι περισσότερες γύρω από μικρά παιδιά) χωρίς  ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία. Το "Blight" του Μπράιαν Ντιν, με θέμα έναν εξορκισμό, είναι η ατμοσφαιρικότερη όλων, ενώ στοιχειώδες ενδιαφέρον διατηρεί το "When Demons Die" του Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και το ανεκδοτολογικό "A Little Taste" του Βίκτορ Καταλά.

Ν. Ζηλανδία. 2020. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMBOY

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

The 100 Candles Game
1,5
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 100 '
  • Νικόλας Ονέτι

Τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται ιστορίες τρόμου περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι αφηγήσεις γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μεταμορφώνεται στη "Φόνισσα" του Παπαδιαμάντη

Συναντήσαμε την εμβληματική ηθοποιό, η οποία μοιράστηκε μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία της κινηματογραφικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος που σκηνοθετεί η Εύα Νάθενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/11/2023

Φόνισσα

Η αριστουργηματική νουβέλα του Παπαδιαμάντη διασκευάζεται σαν ένας καφκικός, έμφυλα και κοινωνικά προσδιορισμένος υπαρξιακός εφιάλτης. Υποβλητική ατμόσφαιρα, συγκροτημένη σκηνοθεσία και μια πληθωρική ερμηνεία από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Πεσμένα Φύλλα

Λιτά, αλλά πολύχρωμα πλάνα, σινεφιλία, χιούμορ, πολλά πολλά τραγούδια και η πιο μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη ιστορία αγάπης: μια χαμηλόφωνη σινε-μπαλάντα για όλες τις φθινοπωρινές καρδιές.

Παιχνίδια Θανάτου

Ανερμάτιστη ταινία υπερφυσικού τρόμου, στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις συμβάσεις του είδους.

Σιωπηλή Οργή

Μια μονοδιάστατη και ωραιοποιημένα βίαιη περιπέτεια εκδίκησης χορογραφείται χωρίς στάλα αληθοφάνειας και χωρίς καθόλου διαλόγους.

Callas - Paris, 1958

Μια μυθική συναυλία επιχρωματίζεται και αποκαθίσταται ηχητικά, "εκσυγχρονίζοντας" μια μυθική στιγμή του σύγχρονου λυρικού θεάτρου.

Φαντάσματα, ιρλανδικές παμπ και πολιτική στο 14o Ethnofest

Το φεστιβάλ - γιορτή του εθνογραφικού κινηματογράφου παρουσιάζει τρεις μοναδικές ταινίες γύρω από τη μνήμη, τις προσωπικές μυθολογίες και την πνευματική κληρονομία.