Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

1,5

Συρραφή οκτώ μικρού μήκους ταινιών τρόμου από διαφορετικούς σκηνοθέτες. Χωρίς ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία, ζήτημα είναι αν διασώζονται μια δυο απ’ αυτές.

To pexnidi ton 100 kerion

Ο Αργεντινός παραγωγός και σκηνοθέτης Νίκολας Ονέτι είχε την ιδέα μιας ταινίας τρόμου βασισμένης πάνω σε αφηγήσεις ανατριχιαστικών ιστοριών, τις οποίες έψαξε και βρήκε σε εφτά μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων από διαφορετικούς δημιουργούς. Κατόπιν γύρισε, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γκιγιέρμο Λόκχαρτ αυτήν η οποία θα τις συνέδεε μεταξύ τους: τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται τρομακτικές ιστορίες περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι ιστορίες γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Οι Βίκτορ Καταλά, Μπράιαν Ντιν, Όλιβερ Λι Γκάρλαντ, Τόνι Μοράλες, Νίκολας Πέτερσον, Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και Κρίστοφερ Γουέστ συνυπογράφουν "εκ των υστέρων" μια εντελώς άνιση συρραφή horror ιδεών (οι περισσότερες γύρω από μικρά παιδιά) χωρίς  ενιαίο ύφος και με κακοστημένη τη βασική, συνεκτική ιστορία. Το "Blight" του Μπράιαν Ντιν, με θέμα έναν εξορκισμό, είναι η ατμοσφαιρικότερη όλων, ενώ στοιχειώδες ενδιαφέρον διατηρεί το "When Demons Die" του Ντάνιελ Ρίμπεσαμ και το ανεκδοτολογικό "A Little Taste" του Βίκτορ Καταλά.

Ν. Ζηλανδία. 2020. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMBOY

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

The 100 Candles Game
1,5
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 100 '
  • Νικόλας Ονέτι

Τέσσερις φίλοι απομονώνονται σε ένα σκοτεινό σπίτι και αρχίζουν να διηγούνται ιστορίες τρόμου περιτριγυρισμένοι από 100 αναμμένα κεριά. Κανένας δεν μπορεί να φύγει πριν τελειώσουν όλες οι αφηγήσεις γιατί μια θανάσιμη κατάρα θα πέσει πάνω τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.