Άλις, Αγάπη μου

1

Ιδέες από εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης ενισχύονται από τη δυναμική μόδα του #MeToo σ’ ένα πλαδαρό και δασκαλίστικο δράμα «απελευθέρωσης» με στοιχεία θρίλερ.

Alis_agapi_mou

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μέρι Νάι, κόρης του Μπιλ, βασίζεται σε σενάριο της Αλάνα Φράνσις ("The Rest of Us"), το οποίο αν δεν ξέρεις πως είναι πρωτότυπο ορκίζεσαι πως βασίζεται σε… εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Γιατί είναι τόσο αφελής και φουριόζα η προσπάθειά του να διατυπώσει ηχηρά μηνύματα θηλυκής αλληλεγγύης και "απελευθέρωσης", που κάποιος – εδώ ολόκληρη παραγωγή – ξέχασε να το βάλει να ασχοληθεί και με την πλοκή.

Αυτή θέλει την Άλις να φεύγει για μια εβδομάδα διακοπών με τις δυο καλύτερες φίλες της. Η "απόδρασή" της θα γίνει αφορμή για να επανεξετάσει τη σχέση της μαζί τους, αλλά και εκείνη με τον Σάιμον, στην οποία είναι ασφυκτικά παγιδευμένη. Τα φλας μπακ μάς περιγράφουν την τελευταία με διπλή υπογράμμιση, ο ψυχολογικός εφιάλτης της Άλις εκδηλώνεται με κραυγαλέα αδεξιότητα (μετράει θερμίδες, ξεριζώνει νευρικά τα μαλλιά της…) και η δυναμική μόδα του #MeToo μετατρέπει τους χαρακτήρες σε διάφανες καρικατούρες ενός πλαδαρού και δασκαλίστικου δράματος, στο οποίο ακόμα και τα υποσχόμενα στοιχεία θρίλερ μένουν ανεκμετάλλευτα.

Καναδάς, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Άλις, Αγάπη μου

Alice, Darling
1
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μέρι Νάι

Η Άλις φεύγει για μία εβδομάδα διακοπών με τις δύο καλύτερες φίλες της. Η «απόδρασή» της θα γίνει αφορμή για να επανεξετάσει τη σχέση της μαζί τους, αλλά και εκείνη με τον Σάιμον, στην οποία είναι ασφυκτικά παγιδευμένη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.