Η Πανσιόν

2

Ένα αγαθών προθέσεων, ανάλαφρο κωμικό ταξίδι αυτογνωσίας, το οποίο όμως δεν προσφέρει κάποιο κινηματογραφικό σουβενίρ άξιο συζήτησης.

i_pansion_kritiki

Ο Μιλάν είναι ένας 30άρης που δεν αντέχει τους ηλικιωμένους. Η μοίρα, όμως, του στήνει μια μοναδική φάρσα, όταν εξαιτίας μιας παρεξήγησης υποχρεώνεται σε εκατοντάδες ώρες κοινωφελούς εργασίας σε γηροκομείο, ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση. Εκεί, οι ιδιότροποι ένοικοι του επιφυλάσσουν μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη.

Η πρωτοτυπία δεν είναι εκείνο που περιμένει κανείς από ταινίες σαν την "Πανσιόν", οι οποίες βασικά υπόσχονται ανάλαφρα αστεία, ζεστό κλίμα και συμφιλιωτικά πανανθρώπινα μηνύματα. Τα δύο τελευταία προσφέρονται εν αφθονία –βοηθούν οι σχηματικοί αλλά οικείοι περιφερειακοί ήρωες–, αγνοείται ωστόσο το αξιομνημόνευτο χιούμορ. Το ταξίδι αυτογνωσίας του Μιλάν είναι αναμφίβολα ευχάριστο και αγαθό στις προθέσεις του, δεν προσφέρει όμως κάποιο κινηματογραφικό σουβενίρ άξιο συζήτησης.

Γαλλία, Ελβετία. 2021. Διάρκεια: 977΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πανσιόν

Maison de Retraite
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τόμας Ζιλού

Ο Μιλάν, ένας 30ρης που μισεί τους ηλικιωμένους, εξαιτίας μιας παρεξήγησης υποχρεώνεται σε εκατοντάδες ώρες κοινωφελούς εργασίας σε γηροκομείο, ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση. Εκεί οι ιδιότροποι ένοικοι του επιφυλάσσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο θεσμός περιμένει τις ταινίες που θα συμπεριλάβει στην επόμενη εκδοχή του, που διεκδικούν μία σειρά από βραβεία, επίσημα και ανεξάρτητα και έχουν ως στόχο την ενίσχυση των δημιουργών από την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2024

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης βάζει πλώρη για έντονες συγκινήσεις

Η κινηματογραφική διοργάνωση της Θήρας ετοιμάζεται να ανάψει τους προβολείς της και να παρουσιάσει ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα.

Λεά Ντομενάκ, πώς ήταν να σκηνοθετείτε την Κατρίν Ντενέβ;

Συναντήσαμε στο Παρίσι τη δημιουργό της κομεντί "Η Κυρία του Προέδρου" όπου η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται τη σύζυγο του Ζακ Σιράκ.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ ήταν ένας ηθοποιός δίχως σύγκριση

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ένας από τους σπουδαίους ερμηνευτές της μεγάλης οθόνης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ξεκινάει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Η Κίμωλος γίνεταιγια 6η συνεχόμενη χρονιά τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας.