Το Μουσικό Δωμάτιο

4

Ένα ελεγειακό παραμύθι για το τέλος μιας εποχής που χάνεται, ένα ηθογράφημα γεμάτο ποιητικές εικόνες λυρισμού αναμειγμένου με μελαγχολία.

to_mousiko_domatio_kritiki

Στο άτυπο διάλειμμα ανάμεσα στο δεύτερο και στο τελευταίο μέρος της τριλογίας του Απού, ο Ινδός auteur Σατγιαζίτ Ράι ολοκλήρωσε μία από τις καλύτερες ταινίες του. Το "Μουσικό Δωμάτιο" τοποθετείται στη Βεγγάλη της δεκαετίας του ’20, όπου ένας έκπτωτος αριστοκράτης αρνείται να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα και προσπαθεί πεισματικά να διατηρήσει το γόητρο του στάτους του.

Ο κεντρικός ήρωας, ένας άντρας που έχει εμμονή με την εικόνα του, καθώς βρίσκεται περικυκλωμένος από καθρέφτες, εάν δεν κοιτάξει πέρα από την αντανάκλασή του είναι καταδικασμένος στη λήθη. Το τέλος του ανθρώπου και μαζί και μιας ολόκληρης εποχής, αποδίδεται από τον Ράι σαν ένα ελεγειακό παραμύθι, ένα ηθογράφημα γεμάτο ποιητικές εικόνες λυρισμού αναμειγμένου με μελαγχολία, έργο ενός πραγματικού κινηματογραφικού μαέστρου.

Ινδία. 1958. Α/Μ. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μουσικό Δωμάτιο

Jalsaghar / The Music Room
4
  • Δραματική
  • 1958
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σατγιαζίτ Ράι

Στη Βεγγάλη του 1920, ένας έκπτωτος αριστοκράτης που έχει χάσει σχεδόν όλη την περιουσία του, αρνείται να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και επιχειρεί απελπισμένα να γαντζωθεί στην τάξη του, παρά το γεγονός ότι τον περιτριγυρίζουν χρέη και εχθροί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.