Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

4

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Άνοιξη σε μια μικρή πόλη

Πριν από την παγκόσμια αναγνώριση της "5ης γενιάς" των Κινέζων σκηνοθετών, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το μεγαλύτερο μέρος του κινεζικού σινεμά ήταν παντελώς άγνωστο έξω από τα σύνορα της χώρας του. Το φιλμ "Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη", ένα δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, το οποίο προβλήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και γρήγορα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία λόγω επαναστατικών προτεραιοτήτων της εποχής, θεωρείται πλέον μία από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά. Αφορά τη μονότονη ζωή μιας νοικοκυράς που αναστατώνεται όταν επισκέπτεται την οικογένειά της ένας φίλος του άντρα της και δικός της παλιός έρωτας, εντυπωσιάζοντας ακόμα και σήμερα με τη λιτή, καίρια σκηνοθεσία της το αβίαστο στιλιζάρισμα, τη σεναριακή ακρίβεια και την υποδειγματική δραματουργία της.

Α/Μ. Κίνα. 1948. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη Σε Μια Μικρή Πόλη

Xiao Cheng Zhi Chun / Spring in a Small Town
4
  • Δραματική
  • 1948
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μου Φέι

Η μονότονη ζωή μιας νοικοκυράς αναστατώνεται όταν επισκέπτεται την οικογένειά της ένας φίλος του άντρα της και δικός της παλιός έρωτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Off The Rails": Ένα ντοκιμαντέρ για το παρκούρ έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το CineDoc παρουσιάζει την ιστορία δύο εφήβων της αγγλικής εργατικής τάξης οι οποίοι αψηφούν τη βαρύτητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

"Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα": Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μπλοκμπάστερ

Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, ακόμα και τον ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συναντάμε στη διανομή της νέας γαλλικής περιπέτειας που εμπνέεται από τα αγαπημένα κόμιξ των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Χτύπος στην Καλύβα

Ατμοσφαιρικός και σεναριακά ευρηματικός όπως πάντα, ο δημιουργός της "Έκτης Αίσθησης" εκτροχιάζει το υποβλητικό θρίλερ του σε μια αδέξια, χοντροκομμένη παραβολή πάνω στον εγωισμό, τη θυσία και την κοινωνική "απομόνωση".

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες. Οσκαρικά υποψήφια φωτογραφία, ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Ολίβια Κόλμαν, τα απλά και βασικά από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ("American Beauty").

Μέρες Ξηρασίας

Πολιτική καταγγελία σκηνοθετημένη με σφρίγος σαν αποπνικτικό ψυχολογικό θρίλερ. Πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και βραβείων, από τις Κάνες ως την Θεσσαλονίκη.

Καθαρτήριο

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Έντονα αλληγορικό όσο και παντελώς άνισο, δυσκολεύεται να ενοποιήσει τη σκηνοθετική στιβαρότητα με τη σεναριακή αφέλεια.