Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

4

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Άνοιξη σε μια μικρή πόλη

Πριν από την παγκόσμια αναγνώριση της "5ης γενιάς" των Κινέζων σκηνοθετών, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το μεγαλύτερο μέρος του κινεζικού σινεμά ήταν παντελώς άγνωστο έξω από τα σύνορα της χώρας του. Το φιλμ "Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη", ένα δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, το οποίο προβλήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και γρήγορα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία λόγω επαναστατικών προτεραιοτήτων της εποχής, θεωρείται πλέον μία από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά. Αφορά τη μονότονη ζωή μιας νοικοκυράς που αναστατώνεται όταν επισκέπτεται την οικογένειά της ένας φίλος του άντρα της και δικός της παλιός έρωτας, εντυπωσιάζοντας ακόμα και σήμερα με τη λιτή, καίρια σκηνοθεσία της το αβίαστο στιλιζάρισμα, τη σεναριακή ακρίβεια και την υποδειγματική δραματουργία της.

Α/Μ. Κίνα. 1948. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη Σε Μια Μικρή Πόλη

Xiao Cheng Zhi Chun / Spring in a Small Town
4
  • Δραματική
  • 1948
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μου Φέι

Η μονότονη ζωή μιας νοικοκυράς αναστατώνεται όταν επισκέπτεται την οικογένειά της ένας φίλος του άντρα της και δικός της παλιός έρωτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μιλά για τη νέο-γουέστερν "Αγέλη Προβάτων"

Μια ομάδα αντρών αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τους τοκογλύφους της με φόντο την ελληνική επαρχία και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μιλά στο "α" για την πολυβραβευμένη ταινία του που κυκλοφορεί στις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/06/2022

Elvis

Βιογραφία-τζουκμπόξ σε αφηγηματική φρενίτιδα, η οποία μετά την πρώτη ώρα (έχει άλλη μιάμιση) μπουκώνει και εξαντλείται. Δεν της λείπουν οι ιδέες, σε αντίθεση με την αίσθηση του μέτρου, ενώ οι πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις της είναι εξαιρετικά ρηχές.

Αγέλη Προβάτων

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Ίρις β΄ ανδρικού ρόλου (Άρης Σερβετάλης) για έναν ενδιαφέροντα, αν και κατά στιγμές αμήχανο συνδυασμό αγροτικού δράματος, crime thriller και κοινωνικού σχολίου.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Μία από τις πιο ειλικρινείς, βαθιά ρομαντικές και αδυσώπητα σκληρές "βόλτες στη σκοτεινή πλευρά" του αμερικανικού ονείρου, η οποία χάρισε Όσκαρ ερμηνείας στον Νίκολας Κέιτζ.

Νεκρό Τηλέφωνο

Οι ημιτελώς αρθρωμένες σκηνοθετικές προθέσεις και ένα σενάριο διάτρητο από λογικά κενά αποδυναμώνουν τις σκηνές τρόμου, αδικώντας έτσι την πιο ανατριχιαστική ερμηνεία στην καριέρα του Ίθαν Χοκ.

Updated | Έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/6

Ο "βασιλιάς" Έλβις Πρίσλεϊ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Έμα Τόμσον μιλά στο "α" για τον πιο αποκαλυπτικό ρόλο της καριέρας της

Με αφορμή την ταινία "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε" η οσκαρική ηθοποιός ανοίγεται σχετικά με το χαρακτήρα που υποδύεται, μία γυναίκα που προσπαθεί να εξοικειωθεί με τη σεξουαλικότητά της συναντώντας μυστικά ένα σεξεργάτη.