Οδηγός Cinema

Φεγγαρόσκονη

2,5

Ένα μοντέρνο γερμανικό παραμύθι ζωντανεύει με φαντασία και χιούμορ, υποστηρίζοντας ιδέες ενάντια στο μπούλινγκ, για τη δύναμη της φιλίας και το σεβασμό των φύλων. Η περιπετειώδης διάθεσή του θα ενθουσιάσει το ανήλικο κοινό.

Fegaroskoni_kritiki

Πολύ γνωστό στο γερμανόφωνο κοινό, το "Ταξίδι του μικρού Πέτερ στο φεγγάρι" είναι ένα ευπώλητο παιδικό βιβλίο του Γκερτ φον Μπάσεβιτς γραμμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ο Ιρανογερμανός Αλί Σαμαντί Αχάντι (της animation τριλογίας "Pettersson und Findus") το προσαρμόζει στην κινηματογραφική διάρκεια της μιάμισης ώρας και λειαίνει τις αιχμές του (ο κακός είναι κανίβαλος), ακολουθώντας τον καλοκάγαθο κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, στην αναζήτηση "δυο καθαρών στην καρδιά ανθρώπων" που, σύμφωνα με μια προφητεία, μπορούν να τον βοηθήσουν να ανακτήσει το έκτο πόδι του, το οποίο βρίσκεται στο φεγγάρι. Στις περιπέτειές του θα μπλεχτούν ο έφηβος Πιτ και η μικρούλα αδελφή του, την οποία όμως θα απαγάγει ο διαβολικός άνθρωπος της Σελήνης.
Το μοντέρνο παραμύθι ζωντανεύει με φαντασία και χιούμορ, υποστηρίζοντας ιδέες ενάντια στο μπούλινγκ, για τη δύναμη της φιλίας και το σεβασμό των φύλων. Με φόντο ένα ονειρικό ντεκόρ, η περιπετειώδης διάθεσή του θα ενθουσιάσει το ανήλικο κοινό.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία, Αυστρία. 2021. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Φεγγαρόσκονη

Moonbound
2,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αλί Χαμάντι Σαμαντί

Ο μικρός Πιτ ξεκινά ένα μαγευτικό ταξίδι μαζί με τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, για να σώσουν τη μικρή αδερφή του από τον διαβολικό άνθρωπο της Σελήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μαγνητικά Πεδία

Ο Τζιμ Τζάρμους συνταξιδεύει με τον Σταύρο Τσιώλη σε ένα χειροποίητο, low budget road movie με προορισμό όλα τα ανέκφραστα συναισθήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.