Η Ξηρασία

2,5

Πιστή κι αφηγηματικά στρωτή μεταφορά ενός ευπώλητου crime novel της Τζέιν Χάρπερ.

Η Ξηρασία

Πρώτο μυθιστόρημα της Αγγλοαυστραλέζας σταρ του crime novel Τζέιν Χάρπερ («Άγρια φύση», «Χαμένος», «Αυτοί που επέζησαν»), η «Ξηρασία» μεταφέρει το μοτίβο του σκληροτράχηλου ήρωα που καλείται να αντιμετωπίσει το τραυματικό παρελθόν του, επ’ αφορμή ενός εγκλήματος, στη μέση της αυστραλιανής ερήμου. Εκεί και στην κωμόπολη της Κιβάρα ο ομοσπονδιακός αστυνομικός Άρον Φαλκ επιστρέφει μετά από χρόνια για την κηδεία του παιδικού φίλου του. Ο τελευταίος αυτοκτόνησε αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα και το μικρό παιδί του – ένα τραγικό γεγονός το οποίο θα φέρει στην επιφάνεια πολλά από τα μυστικά αυτού του αποκλεισμένου μικρόκοσμου.

Ο Φαλκ είναι αναπόδραστα παγιδευμένος σε όλα αυτά, τα οποία η Χάρπερ «ξεφλουδίζει» με προβλέψιμη αφηγηματική δεξιοτεχνία – λίγο μελόδραμα, αρκετή σκληρότητα και οι απαραίτητες ανατροπές. Πιστός στο ύφος της, ο συνσεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κόνολι εκμεταλλεύεται τη στιβαρή πρωταγωνιστική παρουσία του Έρικ Μπάνα, την αποπνικτική ατμόσφαιρα και την αφιλόξενη ερημιά του τοπίου, υπογράφοντας ένα κινηματογραφικά στέρεο, αλλά απόλυτα εξαρτημένο από τις page turner ιδέες του μυθιστορήματος αστυνομικό θρίλερ.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ξηρασία

The Dry
2,5
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 117 '
  • Ρόμπερτ Κόνολι

Ένας Αυστραλός ομοσπονδιακός αστυνομικός επιστρέφει μετά από χρόνια στη γενέτειρά του, μια κωμόπολη στη μέση της ερήμου, για την κηδεία του παιδικού φίλου του. Καθώς μυστικά του αποκλεισμένου μικρόκοσμου αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καλείται και ο ίδιος να αντιμετωπίσει το επώδυνο παρελθόν του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.