Σπίριτ: Ο Ατίθασος

2,5

Το animation βάζει χαμηλά τον πήχη και λείπει το συστατικό που θα του προσέδιδε φρεσκάδα, ωστόσο απεικονίζει με αυθεντικό νοιάξιμο τη σχέση των πρωταγωνιστών, εκπληρώνοντας αναμενόμενα πλην ψυχαγωγικά την αποστολή του.

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

Πόσοι, αλήθεια, θυμούνται το όμορφο animation «Σπίριτ, το Άγριο Άλογο» (2002); Πιθανότατα λίγοι, καθώς η ταινία παρότι ανάβλυζε από την ελευθερία του αδάμαστου ήρωά της, δεν κατάφερε να αφήσει διακριτό στίγμα σε βάθος χρόνου. Να, όμως, που τώρα ο Σπίριτ επιστρέφει ανέλπιστα στη μεγάλη οθόνη, έχοντας για πρώτη ύλη τις περιπέτειες της σειράς του Netflix όπου πρωταγωνιστεί. Εδώ το άγριο άλογο διασταυρώνεται τυχαία με ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και μαζί του αναπτύσσει μια δυνατή φιλία, η οποία θα δοκιμαστεί όταν ο Σπίριτ βρεθεί σε κίνδυνο.

Η μεταξύ τους σχέση μεταφράζεται γλυκά στην ταινία, χωρίς βιασύνες και με αυθεντικό νοιάξιμο ανάμεσά τους, πλαισιωμένη υφολογικά από μια ταιριαστή γουέστερν αισθητική. Αν και λείπει το συστατικό που θα ανέτρεπε την αναμενόμενη αφηγηματική ροή προσδίδοντας φρεσκάδα, με τα χλιαρά τραγούδια επίσης να επιδρούν αποδυναμωτικά στο ρυθμό, το animation βάζει χαμηλά τον πήχη και εκπληρώνει ψυχαγωγικά την αποστολή του.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

Spirit Untamed
2,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 88 '
  • Ιλέιν Μπόγκαν

Το άγριο άλογο Σπίριτ διασταυρώνεται τυχαία με ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και μαζί του αναπτύσσει μια δυνατή φιλία η οποία θα δοκιμαστεί όταν ο Σπίριτ βρεθεί σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.