Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

2,5

Το animation βάζει χαμηλά τον πήχη και λείπει το συστατικό που θα του προσέδιδε φρεσκάδα, ωστόσο απεικονίζει με αυθεντικό νοιάξιμο τη σχέση των πρωταγωνιστών, εκπληρώνοντας αναμενόμενα πλην ψυχαγωγικά την αποστολή του.

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

Πόσοι, αλήθεια, θυμούνται το όμορφο animation «Σπίριτ, το Άγριο Άλογο» (2002); Πιθανότατα λίγοι, καθώς η ταινία παρότι ανάβλυζε από την ελευθερία του αδάμαστου ήρωά της, δεν κατάφερε να αφήσει διακριτό στίγμα σε βάθος χρόνου. Να, όμως, που τώρα ο Σπίριτ επιστρέφει ανέλπιστα στη μεγάλη οθόνη, έχοντας για πρώτη ύλη τις περιπέτειες της σειράς του Netflix όπου πρωταγωνιστεί. Εδώ το άγριο άλογο διασταυρώνεται τυχαία με ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και μαζί του αναπτύσσει μια δυνατή φιλία, η οποία θα δοκιμαστεί όταν ο Σπίριτ βρεθεί σε κίνδυνο.

Η μεταξύ τους σχέση μεταφράζεται γλυκά στην ταινία, χωρίς βιασύνες και με αυθεντικό νοιάξιμο ανάμεσά τους, πλαισιωμένη υφολογικά από μια ταιριαστή γουέστερν αισθητική. Αν και λείπει το συστατικό που θα ανέτρεπε την αναμενόμενη αφηγηματική ροή προσδίδοντας φρεσκάδα, με τα χλιαρά τραγούδια επίσης να επιδρούν αποδυναμωτικά στο ρυθμό, το animation βάζει χαμηλά τον πήχη και εκπληρώνει ψυχαγωγικά την αποστολή του.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

Spirit Untamed
2,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 88 '
  • Ιλέιν Μπόγκαν

Το άγριο άλογο Σπίριτ διασταυρώνεται τυχαία με ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και μαζί του αναπτύσσει μια δυνατή φιλία η οποία θα δοκιμαστεί όταν ο Σπίριτ βρεθεί σε κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Θαύμα

Δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο, γεμάτο σασπένς και πολυσήμαντες αναφορές δράμα μυστηρίου, το οποίο χάνει πόντους μόνο όταν καταφεύγει σε εύπεπτες αλήθειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/05/2022

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

Ίκαρος και Δαίδαλος

Αξιοπρόσεκτη διασκευή του γνωστού αρχαίου μύθου, με καλοδουλεμένες μοντέρνες πινελιές και αφηγηματική φρεσκάδα, παρά τη σχηματική απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων.

Βραβείο στις Κάνες για το "Θρόνο του Ξέρξη" της Εύης Καλογηροπούλου

Η μικρού μήκους που βασίζεται στο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη "Ανήκω σε Εμένα" διακρίθηκε στην Κρουαζέτ.

Η τρίτη σεζόν του "Atlanta" είναι ένα αριστούργημα εξ ορισμού

O Ντόναλντ Γκλόβερ ξεπέρασε τον εαυτό του στην τελευταία σεζόν της σειράς που υπογράφει, αλλά ποιος δεν το περίμενε αυτό;

Τα highlights του πληθωρικού 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Ο πιο σινεφίλ θεσμός της Αθήνας επιστρέφει στην Ταινιοθήκη αλλά και ψηφιακά (26/5-15/6) με το πιο γεμάτο πρόγραμμα στην ιστορία του.

"Μαγνητικά Πεδία" πάνω από το ελληνικό box office

Ιδιαίτερα θετική και ενθαρρυντική η επίδοση της ταινίας του Γιώργου Γούση. Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των κυκλοφοριών.