Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου

2

Αληθινή ιστορία που ζωντανεύει ψυχρά κι απρόσωπα, θυσιάζοντας τη μυθοπλαστική ένταση για χάρη ενός αδιάφορου ιστορικού ρεαλισμού. Καλοστημένη αλλά αναποφάσιστη για το απαραίτητο βήμα είτε προς το αγωνιώδες θρίλερ είτε προς το ψυχολογικό/πολιτικό δράμα.

Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου

Γεμάτος ιντριγκαδόρικες ιστορίες κατασκοπίας, ο Ψυχρός Πόλεμος συνεχίζει να προμηθεύει τη μεγάλη οθόνη με αγωνιώδη θρίλερ, τα οποία –σχεδόν όλα πια (η κληρονομιά του Τζον Λε Καρέ)– περιγράφουν τις περιπέτειες των ηρώων τους με νοσταλγική πικρία.

Όλοι τους παρουσιάζονται ως αναλώσιμα πιόνια σε παιχνίδια απρόσωπης εξουσίας, ένα ιδεολογικό μοτίβο από το οποίο δεν απομακρύνεται κι αυτός ο «Κατάσκοπος…», βασισμένος στην υπόθεση Όλεγκ Πενκόφσκι. Ενός σοβιετικού συνταγματάρχη, ο οποίος το 1960, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, αποφασίζει να αποκαλύψει άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Δύση, φοβούμενος μια παγκόσμια πυρηνική σύρραξη. Για να κρατήσουν το δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό χωρίς να εγείρουν υποψίες, η βρετανική ΜΙ6 και η CIA στρατολογούν τον επιχειρηματία Γκρέβιλ Γουίν ως «μεταφορέα» των πολύτιμων μηνυμάτων.

Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου - εικόνα 1

Τα πραγματικά περιστατικά ζωντανεύουν ψυχρά κι απρόσωπα, θυσιάζοντας τη μυθοπλαστική ένταση για χάρη ενός αδιάφορου ιστορικού ρεαλισμού. Καλοστημένη παραγωγή, στιβαρό καστ, αλλά ο Ντόμινικ Κουκ («Ανεκπλήρωτος Γάμος») μένει αναποφάσιστος για το απαραίτητο βήμα που θα έπρεπε να κάνει είτε προς το αγωνιώδες θρίλερ είτε προς το ψυχολογικό/πολιτικό δράμα. ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου

The Courier
2
  • Θρίλερ
  • 2020
  • Διάρκεια: 112 '
  • Ντόμινικ Κουκ

Το 1960 κι ενώ ο Ψυχρός Πόλεμος κορυφώνεται, ο σοβιετικός στρατιωτικός Όλεγκ Πενκόφσκι αποφασίζει να διαρρεύσει άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Δύση. Για να κρατήσουν το δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό χωρίς να εγείρουν υποψίες, η βρετανική ΜΙ6 και η CIA στρατολογούν τον επιχειρηματία Γκρέβιλ Γουίν ως «μεταφορέα» των μηνυμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έξι κινηματογραφικά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε

Από τα Όσκαρ και τις πολλές διαφορετικές ιστορίες του ελληνικού σινεμά ως τα δοκιμιακά φιλμ και τον τρίτο δρόμο για τη μεγάλη οθόνη, μια σειρά εκδόσεων μας προσκαλούν να στρωθούμε για διάβασμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/03/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/3

Ανακαλύψτε όλα τα φιλμ που θα βρίσκονται προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι καλύτερες ταινίες των αδελφών Ταβιάνι

Με αφορμή το θάνατο του Πάολο Ταβιάνι, έξι χρόνια μετά από εκείνον του αδελφού του Βιτόριο, θυμόμαστε τις λαμπρότερες στιγμές της φιλμογραφίας του κορυφαίου ιταλικού σκηνοθετικού διδύμου.

"Άκουσέ με" - Η πρωταγωνίστρια Ευθαλία Παπακώστα ήρθε για να μείνει

Συζητάμε με την ανερχόμενη ηθοποιό για την απαιτητική ερμηνεία της στην ταινία της Μαρίας Ντούζα.

Πέθανε ο επιδραστικός Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Ο έτερος αδερφός Ταβιάνι απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, το βράδυ της Πέμπτης 29/2 στη Ρώμη.

Με "Το ήσυχο κορίτσι" του Κόλουμ Μπερέιντ για "Σινεμά και ψυχανάλυση"

Ο κύκλος προβολών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, επιστρέφει στον κινηματογράφο Δαναό.

Ο σκηνοθέτης Άντονι Τσεν μιλά για τη μελαγχολία, τον έρωτα και τον "Πάγο που Καίει"

Ένας από τους πλέον ανερχόμενους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά μιλά στο "α" για τη νέα ρομαντική ταινία του.