Ο Προστάτης

1,5

Άλλη μια prêt-a-porter περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Λίαμ Νίσον.

Ο Προστάτης

Ο Λίαμ Νίσον αυτού του μήνα είναι ένας πρόσφατα χηρεύσας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη στις τράπεζες φάρμα του στην Αριζόνα, πολύ κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα. Πριν όμως η εύλογη αγανάκτησή του απέναντι στην καπιταλιστική αναλγησία ξεχειλίσει, μια Μεξικάνα και ο ανήλικος γιος της θα πέσουν στις ρόδες του αγροτικού του, καταδιωκόμενοι από μουτρωμένους, κακότροπους και οπλισμένους συμπατριώτες τους. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ενός πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών τούς έχουν βάλει στο μάτι, ο ήρωάς μας θα μπει εκών άκων στη μέση και αφού υποσχεθεί στην ετοιμοθάνατη μητέρα πως θα παραδώσει το μικρό στους συγγενείς του στο Σικάγο, θα τραπεί καταδιωκόμενος σε φυγή.

Πρόκειται βέβαια για άλλη μια ετοιμοπαράδοτη περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Ιρλανδού σταρ, ο οποίος αυτήν τη φορά δοκιμάζει να συνδυάσει τα πιστολίδια με ταξιδιάρικη, road movie διάθεση και λίγο περισσότερο διάλογο. Όλα το ίδιο κονσερβοποιημένα, αναποφάσιστα ανάμεσα στη σοβαροφάνεια ενός σχηματικού (μελο)δράματος χαρακτήρων και τις κλισαρισμένες υπερβολές ενός μουλτιπλεξάδικου action thriller.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέικομπ Πέρεζ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Κάθριν Γουίνικ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Προστάτης

The Marksman
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ρόμπερτ Λόρενζ

Ένας πρώην πεζοναύτης, που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη φάρμα του κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα, αναλαμβάνει να προστατέψει έναν ανήλικο Μεξικανό από τους επαγγελματίες δολοφόνους που τον καταδιώκουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.