Tom & Jerry

1

Ένα από τα διασκεδαστικότερα καρτούν δίδυμα αποσυντονίζεται πλήρως από μια αδέξια προσπάθεια μυθοπλαστικής οργάνωσης.

Tom & Jerry

Βγαλμένοι από την οργιαστική φαντασία των Γουίλιαμ Χάνα και Γιόζεφ Μπαρμπέρα («Scooby – Doo», «The Flintstones», «Yogi Bear»), ο γάτος Τομ και ο ποντικός Τζέρι αποτελούν ένα από τα απολαυστικότερα δίδυμα των κινουμένων σχεδίων. Μετά από 164 διασκεδαστικά ταινιάκια (κι εφτά αντίστοιχα Όσκαρ) και μια ξεχασμένη μεγάλου μήκους («Τομ & Τζέρυ: Η Ταινία», 1992) επισκέπτονται ξανά την κινηματογραφική αίθουσα, μεταφέροντας τις καταστροφικές διαμάχες τους στο πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης Royal Gate. Εκεί όπου έχει βρει τροφή και στέγη ο Τζέρι, με τον Τομ να… προσλαμβάνεται για να τον διώξει λίγο πριν από μια σημαντική κοσμική εκδήλωση.

Η τεχνικά εντυπωσιακή σύνθεση live action και animation (αλά «Ρότζερ Ράμπιτ») πριμοδοτεί, εντελώς λανθασμένα, την αποτυχημένη προσπάθεια των ανθρώπων να συμπεριφερθούν σαν καρτούν, με την απόπειρα μυθοπλαστικής οργάνωσης και μεγέθυνσης του «εκρηκτικού» σλάπστικ χιούμορ των δύο άσπονδων φίλων να αποδεικνύεται σκέτη απογοήτευση. Αναπόφευκτα, το κωμικό τάιμινγκ τους αποσυντονίζεται πλήρως, αδέξια προσαρμοσμένο σε ένα παιδιάστικο στόρι γεμάτο επαναλαμβανόμενα αστεία και άχρωμους χαρακτήρες.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Tom & Jerry

1
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τιμ Στόρι

Μια καταστροφική μάχη ξεσπά μεταξύ του ποντικού Τζέρι, ο οποίος έχει καταφύγει στο πολυτελές ξενοδοχείο Royal Gate, και του γάτου Τομ, ο οποίος προσλαμβάνεται για να τον διώξει λίγο πριν από μια σημαντική κοσμική εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.