Antebellum: Η Εκλεκτή

1,5

Διδακτικό, σχηματικό ως κατασκευή και με τραβηγμένη από τα μαλλιά σεναριακή ιδέα - «σοκαριστική ανατροπή».

Antebellum: Η Εκλεκτή

Μετά την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του, επιβραβευμένη με Όσκαρ σεναρίου, ήταν σίγουρο πως το κοινωνικοπολιτικό θρίλερ «Τρέξε!» του Τζόρνταν Πιλ θα έβρισκε γρήγορα πολλούς μιμητές. Δύο απ’ αυτούς είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι κινηματογραφικά βιντεοκλιπάδες Τζέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ, οι οποίοι προσπαθούν να επαναλάβουν τη μαγική φόρμουλα συνδυασμού αντιρατσιστικού δράματος με επίκαιρα μηνύματα και κλασικού horror movie. Πατούν μάλιστα σεναριακά σε δύο ιστορίες Αφροαμερικανών γυναικών με το ίδιο όνομα, ερμηνευμένων αμφότερων από την Τζανέλ Μονέ («Αφανείς Ηρωίδες», «Moonlight»), τις οποίες θα συνδέσουν… ανατρεπτικά στην εξέλιξη του φιλμ.

Η πρώτη Βερόνικα είναι μια σκλάβα την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου, η οποία γίνεται μάρτυρας μιας σειράς βιαιοπραγιών, ακόμα και φόνων, εκ μέρους των Νοτίων στρατιωτών, ενώ η δεύτερη είναι μια σύγχρονη συγγραφέας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων γυναικών. Παράξενες, ανησυχητικές ομοιότητες δημιουργούν αρχικά ένα κλίμα μυστηρίου που σταδιακά μένει μετέωρο, καθώς η γραφική βία ξεχειλίζει δωρεάν και η αλληγορία γίνεται διάφανη, προτού όλη η διδακτική, σχηματική κινηματογραφική κατασκευή καταρρεύσει στηριγμένη σε μια τραβηγμένη από τα μαλλιά ιδέα - «σοκαριστικό plot twist».

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Antebellum: Η Εκλεκτή

Antebellum
1,5
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέραρντ Μπους

Οι ιστορίες δύο Αφροαμερικανών γυναικών με το ίδιο όνομα, μιας σκλάβας την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου και μιας σύγχρονης συγγραφέως που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων γυναικών, συναντιούνται με απρόβλεπτο, σοκαριστικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το όνομά του είναι Τέρνερ, Κάλουμ Τέρνερ: Το φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Αρραβωνιασμένος με την Ντούα Λίπα, υποστηρικτής της Τσέλσι και πρωταγωνιστής σε ταινία του Τζόρτζ Κλούνει. Τι ξέρουμε για τη νέα εκδοχή του πράκτορα 007;

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΕΒΗ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
09/01/2026

Ο Καποδίστριας, ο Άγιος Παΐσιος και πώς οι πιστοί βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες

Η "επιστροφή της θρησκείας" δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την πολιτιστική βιομηχανία ανοίγοντας το δρόμο για την προσέλκυση ενός νέου ειδικού κοινού.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πώς ήταν να συμπρωταγωνιστείς με ένα κοράκι;

Συναντήσαμε το διάσημο ηθοποιό στο Βερολίνο για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την ταινία του Ντίλαν Σάουθερν, όπου υποδύεται έναν πατέρα που καταρρέει από το πένθος.

"Και ΕΛ και ΑΛ": To βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα έρχεται στη Στέγη

Το "Και ΕΛ και ΑΛ" θα προβληθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή, παρουσία του σκηνοθέτη, Ιλίρ Τσούκο, και συντελεστών της ταινίας.

Μην περιμένεις στην ουρά: Οι πιο δυνατές ταινίες της πόλης σε περιμένουν στο More.com

Οι πιο δημοφιλείς ταινίες σε περιμένουν στο More.com και More.com App, οπότε εξασφάλισε την θέση σου, η οποία είναι μόλις λίγα κλικ μακριά.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, σήμερα Πέμπτη 08/01.

Ο Λεωνίδας των '300' και οι άλλοι πιο ζόρικοι ρόλοι του Τζέραρντ Μπάτλερ

Ένας εναντίον όλων, να προσπαθεί να σώσει την ανθρωπότητα. Με αφορμή το "Greenland 2: Migration", θυμόμαστε τους πιο σκληροτράχηλους ρόλους του Σκωτσέζου ηθοποιού.