Τιμώμενος Επισκέπτης

2,5

Ένας εσωτερικός, μελαγχολικός Ντέιβιντ Θιούλις και η σκηνοθετική πείρα του Εγκογιάν αγωνίζονται να δώσουν παλμό κι ενδιαφέρον σε μια σεναριακά βαρυφορτωμένη, δύστροπη κι εσωστρεφή ιστορία προσωπικής εξιλέωσης.

Τιμώμενος Επισκέπτης

Το παρελθόν, ιστορικό και προσωπικό, στοιχειώνει συχνά τους ήρωες του Ατόμ Εγκογιάν, του στιλίστα κινηματογραφιστή ο οποίος αναζητά εδώ και χρόνια το μαγικό σκηνοθετικό άγγιγμά του της προ «Γλυκού Πεπρωμένου» (1997) εποχής. Αφηγηματικά χαρισματικός, ξέρει να τυλίγει τις υπαρξιακά κατηφείς ιστορίες του με μια γοητευτική ατμόσφαιρα, η οποία –βοηθούντος του μόνιμου διευθυντή φωτογραφίας του Πολ Σάροσι– δεν λείπει ούτε από τον «Τιμώμενο Επισκέπτη». Βλέπουμε την αναδρομή της νεαρής Βερόνικα στην περίπλοκη, γεμάτη εντάσεις, μυστικά και απωθημένα σχέση που είχε με τον πατέρα της. Έναν υγειονομικό επιθεωρητή που μόλις απεβίωσε και για τον οποίο ζητά πληροφορίες ο παπάς που πρόκειται να εκφωνήσει τον επικήδειό του.

Το παρελθόν και η αδυναμία αποκωδικοποίησής του, οι αναμνήσεις και η εύθραυστη φερεγγυότητά τους, οι (αγνές) προθέσεις και τα (καταστροφικά) αποτελέσματά τους βασανίζουν τις εικόνες μιας σεναριακά βαρυφορτωμένης, δύστροπης κι εσωστρεφούς ιστορίας προσωπικής εξιλέωσης. Κατά στιγμές συγκινητικής, μα άλλο τόσο πομπώδους και μελοδραματικής, στην οποία αγωνίζονται να δώσουν παλμό κι ενδιαφέρον ένας εσωτερικός, μελαγχολικός Ντέιβιντ Θιούλις και η σκηνοθετική πείρα του Εγκογιάν.

Καναδάς. 2019. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τιμώμενος Επισκέπτης

Guest of Honour
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ατόμ Εγκογιάν

Μια νεαρή γυναίκα διηγείται στον παπά ο οποίος πρόκειται να εκφωνήσει τον επικήδειο του πατέρα της την περίπλοκη, γεμάτη εντάσεις, μυστικά και απωθημένα σχέση που είχε μαζί του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.