Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

3

Μια πικάντικη ιδέα αναπτύσσεται με τολμηρό χιούμορ και σεναριακή επάρκεια σε διασκεδαστική σάτιρα των (γαμήλιων) σχέσεων των δύο φύλων. Διεθνής εμπορική επιτυχία με Σεζάρ σεναρίου και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για ξενόγλωσση ταινία.

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

Υστερα από μια σχεδόν εικοσαετή καριέρα ηθοποιού και τρεις σκηνοθετικές απόπειρες, η Ζοζιάν Μπαλασκό σκαρφίζεται το 1995 (μαζί με τους Πατρίκ Ομπρέ και Τέλσι Μπούρμαν) μια σκαμπρόζικη ιδέα: Απηυδισμένη από τις συνεχείς απιστίες του συζύγου της, η Λολί, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, αποφασίζει να «προσκαλέσει» στη σχέση τους τη Μαριζό, μια περαστική λεσβία που εγκαθίσταται στο σπίτι τους και μοιράζεται το κρεβάτι της Λολί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η πικάντικη έμπνευσή της αναπτύσσεται με τολμηρό χιούμορ και σεναριακή επάρκεια σε μια διασκεδαστική σάτιρα των (γαμήλιων) σχέσεων των δύο φύλων, χαρίζοντας στη Βικτόρια Αμπρίλ έναν απολαυστικά αξέχαστο ρόλο. Απολογισμός, τέσσερα εκατομμύρια γαλλικά εισιτήρια, σφοδρές κοινωνιολογικές συζητήσεις και διεθνής εμπορική επιτυχία με Σεζάρ σεναρίου και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για ξενόγλωσση ταινία.

Γαλλία. 1995. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

Gazon Maudit
3
  • Κομεντί
  • 1994
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζοζιάν Μπαλασκό

Απηυδισμένη από τις συνεχείς απιστίες του συζύγου της, η Λολί, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, αποφασίζει να «προσκαλέσει» στη σχέση τους τη Μαριζό, μια περαστική λεσβία που εγκαθίσταται στο σπίτι τους και μοιράζεται το κρεβάτι της Λολί τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.