Και Μετά Χορέψαμε

3

Πλήθος φεστιβαλικών βραβείων για μια ευαίσθητη ιστορία ενηλικίωσης που συνδυάζει την αναζήτηση ερωτικής ταυτότητας με τη σχέση κομφορμισμού και πολιτιστικής παράδοσης.

Και Μετά Χορέψαμε

Οι 16 διαφορετικοί εθνικοί χοροί της Γεωργίας αντανακλούν στο τελετουργικό τους μια (ηρωική) ιστορία αιώνων, όπως όλοι άλλωστε οι φολκλορικοί χοροί ανά τον κόσμο, με ξεκάθαρο ρόλο για το κάθε φύλο. Αλλά τώρα, «στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», όπως λέει κι ένας παπάς στην ταινία, «ο άντρας έπαψε πια να είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα». Ο γεωργιανής καταγωγής Σουηδός Λεβάν Ακίν διαλέγει τους δημοτικούς χορούς της πατρίδας του ως σημείο αναφοράς σε μια ισχυρή παράδοση μέσω της οποίας πολιτιστικές μνήμες και στερεότυπα συμπεριφοράς («οι άντρες πρέπει να ελέγχουν τα συναισθήματά τους») περνούν από γενιά σε γενιά.

Και βάζει τον ήρωά του, έναν νεαρό που σπουδάζει στην ακαδημία χορού της Τιφλίδας και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια περιζήτητη θέση σολίστα, να «χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του» όταν εμφανίζεται στη σχολή ο χαρισματικός Ιρακλί. Η μεταξύ τους έλξη εξελίσσεται σε μια ευαίσθητη ιστορία ενηλικίωσης που συνδυάζει την αναζήτηση ερωτικής ταυτότητας με τη σχέση κομφορμισμού και παράδοσης, διατηρώντας μέχρι (του συγκινητικού) τέλους τη σωστή ισορροπία ψυχολογικού δράματος και κοινωνικής κριτικής.

Γεωργία, Σουηδία, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Και Μετά Χορέψαμε

And Then We Danced
3
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 105 '
  • Λεβάν Ακίν

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρός μαζί με τη Μέρι στην ακαδημία χορού της Τιφλίδας και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια περιζήτητη θέση σολίστα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν εμφανίζεται στη σχολή ο χαρισματικός Ιρακλί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο τρόμος φέρνει χαμόγελα στο ελληνικό box office

Το ικανοποιητικότατο άνοιγμα του θρίλερ "Χαμογέλα" και το κράτημα των "Minions 2" ανέβασαν την προσέλευση του τετραημέρου, στο οποίο ξεκίνησαν δυναμικά και οι αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/10/2022

Το International Micro μ Festival επιστρέφει με ταυτόχρονη προβολή σε Ελλάδα και εξωτερικό

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ ταξιδεύει για τη δωδέκατη έκδοσή του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022

Η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει την τιμωμένη ταινία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 6/10

Τα κλασικά "Σαγόνια του Καρχαρία" και επτά ακόμα ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Planet G(reece) #5: Ο κόσμος του ήχου στον κινηματογράφο

Η Χριστίνα Πιτούλη και ο Γιάννης Αντύπας εξερευνούν στο εργαστήριο του Exile Room πώς ο ήχος μπορεί να βοηθήσει στην αφήγηση μιας ιστορίας.

Οι νικητές και τα βραβεία του 2ου New Generation Film Festival

H ανταπόκριση του νεανικού - σινεφίλ κοινού της Αθήνας, για τις 32 ταινίες μικρού μήκους, που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο " Μικρόκοσμος", στο πλαίσιο του 2ου New Generation Film Festival, ήταν μεγάλη.

Το 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο ρίχνει τα φώτα στο "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου

Σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους από την επιτροπή του καναδέζικου φεστιβάλ.