Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

2,5

Η ενέργεια και η σπιρτάδα που αποπνέουν αβίαστα οι κωμικές στιγμές της ταινίας όσο και οι διάσπαρτες ενότητες κινηματογραφικής φαντασίας υποσκάπτονται από τη συμμόρφωση στις συμβάσεις των υπερηρωικών μπλοκμπάστερ, οι οποίες στερούν από την ταινία σημαντικό μέρος της ανανεωτικής της δυναμικής.

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

Η ανάλαφρη και απενοχοποιημένα διασκεδαστική εκδοχή του Σπάιντερμαν επιστρέφει και συναντά τον Τομ Χόλαντ –μετά τα γεγονότα της «Τελευταίας Πράξης»– να προσπαθεί να ισορροπήσει τις προσωπικές του ανάγκες με τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ανθρωπότητα. Μαζί του ένα ολόκληρο κινηματογραφικό σύμπαν δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι έτοιμο να θέσει τα θεμέλια της επόμενης φάσης του υπερηρωικού franchise, η οποία ξεκινά από τη Βενετία, όπου ο Πίτερ Πάρκερ ταξιδεύει με το σχολείο του για να βρει, εκτός από τις γόνδολες, την αγάπη στο πρόσωπο της Εμ Τζέι, αλλά και τον Νικ Φιούρι, ο οποίος του αναθέτει μια νέα αποστολή. Απέναντι στη νέα απειλή κάποιων γιγαντιαίων πλασμάτων, ο Σπάιντερμαν θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον πρωτοεμφανιζόμενο Μιστέριο για να τα εξουδετερώσει.

Ο Τζον Γουότς του «Η Επιστροφή στον Τόπο του» βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα, αυτήν τη φορά όμως παραδίδει ένα άνισο σίκουελ με ανολοκλήρωτες τις καλύτερες ιδέες του. Αυτές εντοπίζονται στην, με όρους κομεντί, αβίαστα cool και αστεία απεικόνιση των αδέξιων προσπαθειών του Πάρκερ να πλησιάσει την απόμακρη Εμ Τζέι, καθώς και στην εκμετάλλευση της δύναμης του Μιστέριο να κατασκευάζει οφθαλμαπάτες εικονικής πραγματικότητας. Ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τα όρια μεταξύ αλήθειας και μύθου, επιτρέπει στον Γουότς να παραλληλίσει αυτήν τη δύναμη με την παραμορφωτική ικανότητα των fake news, αλλά και να στήσει μια φανταστική σεκάνς μάχης, από τις καλύτερες στο Marvel-ικό σύμπαν. Η αχρείαστα σοβαροφανής εξέλιξη της αφήγησης, όμως, δεν αργεί να πάρει την κατεύθυνση των τυποποιημένων υπερηρωικών μπλοκμπάστερ, με την αναπόφευκτη συμμόρφωση στις συμβάσεις του είδους να στερεί από την ταινία σημαντικό μέρος της ανανεωτικής της δυναμικής.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 135΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

Spider-Man: Far from Home
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 135 '
  • Τζον Γουότς

Ο Πίτερ Πάρκερ ταξιδεύει στην Ευρώπη για να συναντήσει τον Νικ Φιούρι, ο οποίος του αναθέτει μια νέα αποστολή που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του, αλλά και έναν αναπάντεχο αντίπαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.