Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

1,5

Με ένα σενάριο στα χέρια που χειραγωγεί χαρακτήρες και συναισθήματα, η Μαριόν Κοτιγιάρ μάταια πασχίζει να δώσει βάθος στις απλοϊκές ιδέες της πρωτοεμφανιζόμενης Βανεσά Φιλό πάνω στην εξάρτηση, τη μοναξιά και τον (πολλαπλό) κοινωνικό ρόλο της σύγχρονης γυναίκας.

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Ρόλος γραμμένος για ερμηνευτικό ρεσιτάλ, αυτός της αλκοολικής Μαρλέν, η οποία καταστρέφει τον καινούργιο γάμο της προτού καν ολοκληρωθεί η πρώτη του νύχτα, στην πραγματικότητα έχει πολύ νατουραλίστικο εφέ κι ελάχιστο δραματικό ψαχνό. Μέχρις ενός σημείου όμως οι σπουδαίες δυνατότητες της Μαριόν Κοτιγιάρ μας κρατούν κοντά στον αγώνα που δίνει η παρορμητική και ψυχολογικά άστατη ηρωίδα της να ζήσει τη ζωή της και να μεγαλώσει μόνη της την οκτάχρονη Ελί, η οποία αναζητά το δικό της τρόπο να επανενωθεί με τη «χαμένη» μητέρα της.

Οι απέλπιδες προσπάθειες των δύο γυναικών ψελλίζουν μερικά ενδια­φέροντα πράγματα πάνω στην εξάρτηση, τη μοναξιά και τον (πολλαπλό) κοινωνικό ρόλο του φύλου. Ωστόσο, φυτεμένες σε ένα σενάριο που χειραγωγεί χαρακτήρες και συναισθήματα, γρήγορα παίρνουν συνθηματική διάσταση, αφού η πρωτοεμφανιζόμενη Βανεσά Φιλό κάνει τα πάντα προφανή, απλοϊκά κι ευκολοχώνευτα. Ολοφάνερα ανασφαλής να εμπιστευτεί την πιο εύστοχη, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της, καταφεύγει στην υπερβολή και χαραμίζει τη «βρόμικη» αθωότητα που προσδίδει η Κοτιγιάρ σε έναν ισχνό, διάφανο ρόλο.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Gueule d' Ange / Angel Face
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Βανεσά Φιλό

Η αλκοολική Μαρλέν μεγαλώνει μόνη της την οκτάχρονη Ελί. Παρορμητική και ψυχολογικά άστατη συχνά παραμελεί την κόρη της, η οποία αναζητά τρόπο να επανενωθεί με τη «χαμένη» μητέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.