Ο Γάτος ο Φευγάτος

2,5

Φανταχτερό, περιπετειώδες και διασκεδαστικό κινεζικό καρτούν, το οποίο απευθύνεται στο ανήλικο κοινό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια αξιοπρεπή αμερικανική παραγωγή. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ο Γάτος ο Φευγάτος

Από την Μεγάλη Βρετανία («Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων») και την Γαλλία («Ο Ασπροδόντης») έως την… Μαλαισία («Γουίλι»), τα animations του κόσμου έχουν προοδεύσει τεχνικά σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τα αντίστοιχα χολιγουντιανά. Η διαφορά στον προϋπολογισμό και η στρατολόγηση των κορυφαίων ταλέντων του είδους, βέβαια, κάνουν ακόμα τη διαφορά, αλλά αυτός ο κινέζικος «Γάτος…» είναι όσο φανταχτερός, περιπετειώδης και διασκεδαστικός πρέπει για το ανήλικο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Ξεκινά μάλιστα αφηγούμενος ταχύτατα την ιστορία του τετράποδου Παντόφλα, ο οποίος μετά από μια άτυχη προσπάθειά του να ζήσει «ελεύθερος» επιστρέφει στην ασφαλή αγκαλιά της αφεντικίνας του. Έτσι, προσπαθεί να προφυλάξει πάση θυσία το μοναχογιό του Φευγάτο, απαγορεύοντάς του να βγει από το διαμέρισμά τους. Ο τελευταίος, όμως, έχει γεννηθεί για να κυνηγήσει την περιπέτεια κι έτσι κάποια στιγμή αποφασίζει να το σκάσει για να ανακαλύψει τη μαγική χώρα της «Γατοπίας» και να μάθει τι απέγινε η μητέρα του. Γεμάτο θεαματικά κι αστεία απρόοπτα, το ταξίδι του θα αποδείξει τη δύναμη της φαντασίας και την αξία των οικογενειακών δεσμών, ολοκληρώνοντας προβλέψιμα μια παραμυθένια ιστορία γατίσιας ενηλικίωσης.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κίνα. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γάτος ο Φευγάτος

Cats / Cats and Peachtopia
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Γκάρι Γουάνγκ

Έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, ο γάτος Παντόφλας προσπαθεί να προφυλάξει τον μοναχογιό του, περιορίζοντάς τον στο διαμέρισμα της αφεντικίνας τους. Αλλά ο Φευγάτος έχει γεννηθεί για να κυνηγήσει την περιπέτεια…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.