Η Κατάρα της Γιορόνα

Spin off της τρομο-μυθολογίας του «Καλέσματος», που σπάει ρεκόρ ρηχότητας διαλόγων, μονότονης πλοκής και μηχανιστικής αναπαραγωγής όλων των φτηνών, πιασάρικων κλισέ του είδους.

Η Κατάρα της Γιορόνα

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Γιατί; Διότι είμαστε απέναντι σε άλλο ένα spin off της τρομο-μυθολογίας του «Καλέσματος»: παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις μιας μητέρας η οποία είναι ύποπτη για παιδική κακοποίηση, μια κοινωνική λειτουργός συνειδητοποιεί πως το πνεύμα της σατανικής Λα Γιορόνα έχει βάλει στόχο τα δικά της παιδιά. Πάνω σε αυτήν την απλή και αυθαίρετη συνθήκη, η οποία δεν αναπτύσσεται καθόλου σεναριακά, η Λίντα Καρντελίνι και δύο πιτσιρίκια (λίγο αργότερα κι ένας Μεξικάνος «σαμάνος», πρώην καθολικός ιερέας) τρέχουν πέρα δώθε και πάνω κάτω ουρλιάζοντας σε ένα διώροφο σπίτι, όπου η τσαντισμένη Λα Γιορόνα μπήγει ακόμη δυνατότερες τσιρίδες και μπαινοβγαίνει κατά βούληση.

Ο παραγωγός του franchise Τζέιμς Γουάν και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Μάικλ Τσάβες, ο οποίος είχε κάνει αίσθηση με το μικρού μήκους horror «The Maiden» το 2016, εξασφαλίζουν μια οπτικά υποβλητική τρομακτική ατμόσφαιρα, αλλά η ρηχότητα των διαλόγων, η μονοδιάστατη, σε βαθμό κακουργήματος σχηματική πλοκή και η μηχανιστική αναπαραγωγή όλων των φτηνών, πιασάρικων κλισέ του είδους ισοπεδώνουν κάθε... αντίλογο.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κατάρα της Γιορόνα

The Curse of La Llorona
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 93 '
  • Μάικλ Τσάβες

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70: παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις μιας μητέρας η οποία είναι ύποπτη για παιδική κακοποίηση, μια κοινωνική λειτουργός συνειδητοποιεί πως το πνεύμα της σατανικής Λα Γιορόνα έχει βάλει στόχο τα δικά της παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.