Ο Δρόμος του Κεραυνού

3

Πρωτότυπη και αλλόκοτη δραματική κομεντί, η οποία ακτινογραφεί την αμερικανική καθημερινότητα και τα αόρατα ψυχολογικά αδιέξοδά της με έναν ανατρεπτικά αστείο και βαθιά συγκινητικό τρόπο.

Ο Δρόμος του Κεραυνού

«So Mary, climb in / It’s a town full of losers, I’m pulling out of here to win». Το «Thunder road» του Μπρους Σπρίνγκστιν, ένα από τα ρομαντικότερα και πιο καλογραμμένα τραγούδια του, μιλάει για την επιθυμία ενός άντρα να βρει διέξοδο, μαζί με την αγαπημένη του, προς ένα καλύτερο μέλλον, κάτι το οποίο επιζητά απελπισμένα και ο αστυνομικός Τζιμ Αρνόντ. Τον πρωτογνωρίσαμε το 2016 στη μικρού μήκους «Thunder Road» (Μεγάλο Βραβείο του Σάντανς) να χορεύει το ομώνυμο τραγούδι στην κηδεία της μητέρας του, το οποίο ακουγόταν από ένα ροζ παιδικό κασετόφωνο. Δυο χρόνια μετά, η ιστορία του γίνεται μια πρωτότυπη και αλλόκοτη δραματική κομεντί μεγάλου μήκους, η οποία ξεκινά με τον ίδιο περίπου τρόπο, καθώς αυτή τη φορά το χαλασμένο κασετόφωνο δεν μπορεί να παίξει το τραγούδι. Οπότε ο Τζιμ το χορεύει… από μνήμης, φέρνοντας σε (διπλή) αμηχανία όλους τους παρισταμένους στην κηδεία.

Δεύτερη ταινία του 33χρονου Τζιμ Κάμινγκς, το «Thunder Road» είναι το ανατρεπτικό ψυχογράφημα ενός νεαρού, χωρισμένου πατέρα ενός μικρού κοριτσιού ο οποίος «γι’ ασήμαντη αφορμή» φτάνει και ξεπερνά τα όρια της νευρικής κρίσης. Μακριά από τις χολιγουντιανές ευκολίες, αλλά και τα συναισθηματικά τρικ του ανεξάρτητου σινεμά, ο Κάμινγκς (ταυτόχρονα σεναριογράφος, πρωταγωνιστής και μοντέρ) διαλέγει έναν απόλυτα αμερικανικό τρόπο για να μιλήσει για τα αδιέξοδα του σύγχρονου μέσου Αμερικανού.

Ο Δρόμος του Κεραυνού - εικόνα 1

Με διακριτικό χιούμορ, το οποίο ξεκινά από έντονα ειρωνικούς τόνους και καταλήγει σε τρυφερή ματιά κατανόησης, με επιμονή στις αμήχανες καθημερινές στιγμές, με ειλικρίνεια απέναντι στην αδυναμία του ήρωα να ενσωματωθεί στο περιβάλλον και με μια διεισδυτική, απαλλαγμένη προκατάληψης ματιά στην καθημερινότητα του αμερικανικού νότου, ο «Δρόμος του Κεραυνού» είναι μια μοντέρνα τραγικωμωδία, γεμάτη πικρά γέλια και λυτρωτικά δάκρυα – όπως αυτά του ήρωα στο φινάλε. Ο οποίος μέσα από μια αλλοπρόσαλλη, μα συγκινητική συναισθηματική οδύσσεια καταλαβαίνει τις πραγματικές αξίες της ζωής και μαζί τους στίχους του Σπρίνγκστιν «you ain’t a beauty, but hey, you’re all right».

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δρόμος του Κεραυνού

Thunder Road
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τζιμ Κάμινγκς

Όταν η μητέρα του πεθαίνει, ο αστυνομικός Τζιμ Αρνόντ, χωρισμένος πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, ξεσπά σε μια νευρική κρίση που θα του αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χρήστο Πασσαλή, τι συμβαίνει στο "Ησυχία 6-9";

Ο πρωταγωνιστής και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μάς μιλά για τη weird ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται στο ιδιοσυγκρασιακό ντεμπούτο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.