Ο Διερμηνέας

3

Σεναριακά απολαυστικό road movie με ιστορικό φόντο, το οποίο αναπτύσσει εύστοχα και χαριτωμένα δύο γοητευτικούς χαρακτήρες.

Ο Διερμηνέας

Υπηρέτης ενός χαμηλότονου σινεμά στο ύψος του ανθρώπου, ο 57χρονος Σλοβάκος Μάρτιν Σούλικ (ταινίες του έχουμε δει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) μιλάει ακόμη μία φορά κατευθείαν στην καρδιά του θεατή, τώρα με ένα σεναριακά απολαυστικό road movie. Όπως οι περισσότερες ταινίες του είδους, έτσι και αυτή στηρίζεται στην αντίθετη ψυχολογία και στάση ζωής δύο χαρακτήρων που συνταξιδεύουν εκόντες άκοντες: ένας υπέργηρος μεταφραστής, ο οποίος μεταβαίνει από τη Σλοβακία στη Βιέ­νη για να βρει και να σκοτώσει τον ναζί που εκτέλεσε τους Εβραίους γονείς του και ο γιος του τελευταίου, ο οποίος τον προσλαμβάνει ως οδηγό/διερμηνέα σε ένα ταξίδι αναζήτησης της αληθινής ιστορίας του πατέρα του.

Έτσι ο εβραϊκής καταγωγής, μεθοδικός και αυστηρών αρχών άντρας με επίγνωση του παρελθόντος γίνεται ένας πολυεπίπεδος «μεταφραστής» για κάποιον που επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του μέσα από την Ιστορία, παίρνοντας και ο ίδιος πολύτιμα μαθήματα ζωής από ένα γραμμένο με γλυκόπικρο χιούμορ και ανθρωπιά σινε-­οδοιπορικό στο ευρωπαϊκό παρελθόν και στην ψυχή δύο γοητευτικών χαρακτήρων.

Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία. 2018. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Διερμηνέας

Tlmocnik / The Interpreter
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 113 '
  • Μάρτιν Σούλικ

Ένας υπέργηρος μεταφραστής ταξιδεύει από τη Σλοβακία στη Βιένη για να βρει και να σκοτώσει τον ναζί που εκτέλεσε τους Εβραίους γονείς του. Αντ’ αυτού βρίσκει τον γιο του, με τον οποίο θα ξεκινήσουν μαζί ένα οδοιπορικό αναζητώντας την αληθινή ιστορία του Γερμανού αξιωματικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.