Εγώ, η Όλγα

2

Η ελκυστική ασπρόμαυρη φωτογραφία και η εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας δεν αποζημιώνουν για τη φτωχή αφήγηση και την έλλειψη σκηνοθετικών ιδεών.

Εγώ, η Όλγα

Tη 10η Ιουλίου 1973, στην Πράγα, μια γυναίκα έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς. Μέχρι τότε η 22χρονη οδηγός Όλγκα Χεπνάροβα είχε βιώσει χρόνια εξευτελισμού και απόρριψης από τους συγγενείς και τις ερωτικές της συντρόφους, ενώ αντιμετώπιζε δισεπίλυτα ψυχολογικά προβλήματα.

Οι σκηνοθέτες Πετρ Κάζντα και Τόμας Βάινρεμπ εμβαθύνουν στην περίπλοκη ψυχοσύνθεση της Χεπνάροβα, τη σεξουαλική της καταπίεση και την άτεγκτη κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, σκαλίζουν όμως μόνο την επιφάνεια. Ο θεατής γοητεύεται εύκολα από τα ελκυστικά ασπρόμαυρα πλάνα και την εντυπωσιακή –αν και αρχικά επιτηδευμένη– ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Μιχαλίνα Ολσζάνσκα, απουσιάζουν όμως το ουσιαστικό σχόλιο, η σκηνοθετική δύναμη και η αφηγηματική πληρότητα που θα έκαναν την ταινία να διαπεράσει την οθόνη.

Τσεχία, Πολωνία. 2016. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FILMBOY PICTURES

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ, η Όλγα

I, Olga / Já, Olga Hepnarová
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Πετρ Κάζντα & Τόμας Βέινρεμπ

Η ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, η οποία το 1973, στην Πράγα, έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.