Περιμένοντας τη Νονά

1

Προχειροστημένη φάρσα με μισογραμμένα αστεία, εύκολες παρεξηγήσεις, ανύπαρκτη πλοκή και φιλότιμες μα ανεξέλεγκτες ερμηνευτικές προσπάθειες.

Περιμένοντας τη Νονά

Όλα τα συμπτώματα της σύγχρονης ελληνικής (λαϊκής) κωμωδίας παρελαύνουν στην καινούρια ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, ο οποίος μετά την πετυχημένη επανεμφάνισή του στην κινηματογραφία το 2000 με το «Ένας κι Ένας» δεν ξαναβρήκε ποτέ τη συνταγή μιας ευπρόσωπης και διασκεδαστικής εμπορικής ταινίας («Εφάπαξ», «Το Φιλί της… Ζωής», «Ο Ηλίας του 16ου»). Χωρίς καλοδουλεμένο σενάριο και στοιχειωδώς προσεγμένη παραγωγή αστεία δουλειά δεν γίνεται όμως, και η «…Νονά» δεν αποτελεί εξαίρεση, θυμίζοντας κάτι σαν promo μιας κωμωδίας που χρειάζεται ακόμα να βρει πλοκή, να γεμίσει γκαγκς και να στρώσει χαρακτήρες.

Αντ’ αυτού, σε μια προχειροστημένη φάρσα με μισογραμμένα αστεία, εύκολες παρεξηγήσεις και φιλότιμες, μα ανεξέλεγκτες ερμηνευτικές προσπάθειες του πρωταγωνιστικού διδύμου, παρακολουθούμε πως δυο κολλητοί ξεκινούν για τη Νάξο, περιμένοντας τη βαριά άρρωστη νονά του ενός να πεθάνει. Εκεί καταφθάνει από την Γερμανία και μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την πατρίδα της και κουβαλά ένα μυστικό που θα αναστατώσει τις ζωές όλων τους. Όχι πάντως απ’ τα γέλια…

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τη Νονά

1
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 96 '
  • Νίκος Ζαπατίνας

Δύο κολλητοί ξεκινούν για τη Νάξο, καθώς περιμένουν τη βαριά άρρωστη νονά του ενός να πεθάνει. Εκεί καταφθάνει από τη Γερμανία και μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την πατρίδα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.